«Landskampen» går på lufta med sin tredje sesong på TV 2 til høsten, og denne gangen er det Marit Bjørgen som skal lede programmet sammen med den svenske skilegenden Gunde Svan.

Hun tar over jobben Petter Northug hadde i sesong to.

- Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over! Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen», sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

- Hun har en personlig varme som gjør at hun skaper trygghet blant menneskene rundt seg, hun er genuint interessert i folk og så har hun veldig mye kunnskap fra sin idrettsbakgrunn, som er midt i blinken med tanke på nettopp «Landskampen». Marit har en spesiell plass i det norske folks hjerter, og til høsten skal seerne få henne hjem i stua. Det gleder vi oss til, forstetter hun.

Bjørgen selv er spent før sin programlederdebut.

- For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen.

Opptakene skal foregå på Oscarsborg festning i Drøbaksundet i Oslofjorden i sommer.

Fjorårets sesong fikk sin premiere kort tid etter at Petter Northug ble siktet for oppbevaring av narkotika, kjøring over fartsgrensen og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han ble til slutt dømt for råkjøring, filming med mobilkamera under råkjøringen og oppbevaring av narkotika.

Les mer: TV 2 gjør endringer i Landskampen-lansering: - Northug har en veldig liten rolle