«EM-morgen» heter den nye programsatsingen til Dagbladet TV der Håvard Lilleheie blir å se både på Dagbladet.no og Dagbladet TV under hele mesterskapet. Alle kampene og snakkisene skal dekkes med skråblikk og glimt i øyet.

- Åh, det blir så gøy! Nå trenger verden et mesterskap. Det er på overtid. Her er det ingen Super League. Vi får se den rene fotballen, uten budsjetter. De beste spillerne skal ut på den største scenen og gi alt for landet sitt. Det er mesterskap. Dette gleder jeg meg til, sier Lilleheie, som selv er lidenskapelig opptatt av fotball.

48-åringen har de siste årene gjort suksess på NRK Super som «Daidalos» i programmet «Labyrint». I tillegg har han blant annet ledet «Manshow» på TV 2 Zebra og vært deltaker i første sesong av «Kompani Lauritzen» på TV 2. Som skuespiller spilte han hovedrollen i fotballfilmen «United».

Nå ser han fram mot sommerens store fotballbegivenhet – som han vil lede for Dagbladet. Forhåpentligvis går det noe bedre enn under promoinnspillingen. Her går det galt for Lilleheie.

- Mitt beste EM-minne er da Danmark vant i ‘92. De var jo ikke engang kvalifiserte! Det var så mye – for en historie! Hele myten om at de danske spillerne lå på stranda og slappa av da de ble oppringt og invitert med i mesterskapet … Det var rått! Også er det umulig å glemme Nederland med Marco van Basten. Ruud Gullit og Frank Rijkaard. Det var forventet at de skulle vinne, men snakk om å levere, erindrer han.

- Bare å glede seg
Lilleheie skal være programleder sammen med Melina Pambou Sundfør og Fredrik Netskar Filtvedt. Produsent for sportsprogrammet «Rødt Kort» i Dagbladet TV, Andreas Særsland, er strålende fornøyd.

- Endelig er det klart for mesterskapet som vi hadde planlagt for forrige sommer! Og da har vi fått enda et år på å skreddersy et opplegg vi er sikre på at seerne vil sette pris på. Med Håvard, Fredrik og Melinas skråblikk vil du som seer få en kanonstart på EM-dagen, og vi vil fylle på med både faglig innhold og kuriosa gjennom hele døgnet. På kveldstid vil Henrik Ljosland og Jonas Giæver servere deg siste nytt fra kampene som spilles, og samle trådene før natten senker seg. Det er bare å glede seg til å følge EM på Dagbladet og Dagbladet TV, sioer Særsland.