Han tiltrer i stillingen 29. september.

Kvalheim har jobbet i ulike posisjoner i Polaris Media i 11 år, og han har vært en del av konsernledelsen siden 2018.

Nå kommer han fra stillingen som konserndirektør for prosjekt og forretningsutvikling. I den stillingen var han blant annet ansvarlig for prosjektet som endte med etableringen av Polaris Media Sør i januar 2020. Han var også tungt involvert i Polaris Media sitt kjøp av en majoritetsandel i det svenske mediekonsernet Stampen Media.

Kvalheim er utdannet sivilingeniør, og har i Polaris Media hele tiden jobbet med digital utvikling. Det omfatter blant annet etablering av felles plattformer innen annonse, redaksjon og data, digital kompetanseutvikling, personvernarbeid, plattformstrategi og mye mer.

- Jeg er meget glad for at Håvard tiltrer som administrerende direktør for Polaris Media Sør og Fædrelandsvennen. Håvard har gjort en meget god jobb i Polaris Media gjennom mange år, i stadig mer sentrale roller i konsernet, nå sist som konserndirektør for prosjekt og forretningsutvikling. Håvard har også spesielt gode digitale kunnskaper. Det har bidratt til at mediehusene i Polaris Media ligger langt fremme i den digitale transformasjonen. Håvard vil også i sin nye rolle være en del av konsernledelsen, og han blir en viktig bidragsyter i den videre utviklingen av Polaris Media, sier konsernsjef Per Axel Koch.

- Jeg er utrolig glad for den tilliten jeg har fått, og for muligheten til å være med å utvikle Polaris Media Sør og Fædrelandsvennen videre. Alle mediehusene har sterke posisjoner lokalt og regionalt, med Fædrelandsvennen i front som det største og digitalt mest modne mediehuset på Sørlandet, sier Kvalheim i en pressemelding.

Vi utøver et meget viktig samfunnsoppdrag, og gjennom pandemien har vi vært viktigere enn noen gang. Sammen med dyktige medarbeidere ønsker jeg å bidra til at mediehusene ytterligere styrker sine posisjoner i en stadig mer digital fremtid, og at både lesere og annonsører får enda bedre innhold og tjenester fra oss fremover, fortsetter han.

Kvalheim vil lede Fædrelandsvennen sammen med sjefredaktør Eivind Ljøstad, og han tar over som administrerende direktør i Polaris Media Sør etter Nils Kristian Gauslaa som går av med pensjon i februar 2022.

- Jeg vil også takke Nils for den imponerende jobben han har gjort som administrerende direktør i Agderposten Medier og siden 2020 som administrerende direktør i Polaris Media Sør. Nils spilte en nøkkelrolle i etableringen av Polaris Media Sør, som er en spennende satsing i en region i sterk vekst og utvikling. Nils vil til han går av med pensjon i februar 2022, støtte Håvard i hans nye rolle som administrerende direktør både i Polaris Media Sør og Fædrelandsvennen, sier Koch.