Lørdag var det 100 dager til valget. Mandag var Dagbladet TV på befaring med Stortinget, på Eidsvolls plass der Valgboden skal plasseres samme sted som de fire forrige valgene.

 -Da vi i 2013 rigget opp Dagbladets valgbod, gikk vi for første gang inn i valgkampen med TV-sendinger som bærebjelke i vår dekning. Siden da har Valgboden blitt en institusjon, og vår viktigste satsing, sier leder for Valgboden, Martine Aurdal.

Sammen med prosjektleder Tanja Wibe-Lund i Dagbladet TV legger hun og resten av redaksjonen nå planer for høstens sendinger. 

- Vi rigger oss for en valgthriller som vi skal følge tett gjennom daglige livesendinger. Innholdet skal forvaltes på TV, i artikler, studiopo ster, kommentarer, podcaster og papir. Dagbladets lesere og seere skal ikke være i tvil – alt som er verdt å vite om valget 2021 finnes på db.no, sier Wibe-Lund.

Og årets programleder er klar, det blir politisk journalist og leder av politisk avdeling i Dagbladet; Steinar Suvatne. Han følger derfor i sporene til Oddvar Stenstrøm som ledet sendingene under kommunevalge i 2019.

- Finn fram sikkerhetssele og termometer, i Valgboden i Dagbladet blir det alltid høy temperatur, mye nerve, og spisse konflikter, beskriver Steinar Suvatne.

Han ser fram til å ta seerne med på tidenes dekning.  

- 2021-valget blir historisk uansett utfall, og vi skal følge dramatikken tett i våre daglige sendinger. Vi kommer til å bruke tid på sakene som faktisk betyr noe for vanlige folk over hele landet, og vi kommer til å slå hardt ned på floskler og tåkeprat fra politikerne. Det blir ingen koseintervjuer i Valgboden – garantert, sier han.

På Eidsvolls Plass, foran Stortinget og Løvebakken, skal Suvatne lede sendingene i Dagbladets tradisjonsrike TV-studio. Her skal han sørge for å gi seerne og leserne løpende nyheter, debatter, analyser og kommentarer.

Det skjer direkte de to siste ukene fram til valgdagen – og på dagen etter. Martine Aurdal har flere eksempler på minneverdige øyeblikk i Dagbladets tradisjonsrike Valgboden:  

- Her har Abid Raja holdt kjærlig rundt Sylvi Listhaug før Venstre og Frp ville gå i regjering sammen. Her har Per Sandberg stormet rasende ut flere ganger, og her har de saftigste valgløftene kommet.  

Hun er ikke i tvil om at de kommer til å sette dagsorden også i år. 

-Vi forventer enda mer i år, når vi igjen inviterer partilederne til dybdeintervjuer, de hardeste politiske motstanderne til duell og til daglige analyser av meningsmålinger, utspill og samarbeidskonstellasjoner. Vi gleder oss vilt til å avsløre valgbløffer og gi seerne grunnlag for å bestemme seg, sier Aurdal.