Torsdag morgen slipper Discovery sin høstmeny hvor de presenterer nye og gamle konsepter som vil ha premiere på TVNorge og Discovery+ de neste månedene.

En av lanseringsens samtalepunkter er at Espen Eckbo returnerer på skjermen med en splitter ny nisse-sesong. Denne gangen er det «Nissene i bingen» som blir Discoverys julekalender. Ti år etter hans forrige nissene-kalender, «Nissene over skog og hei» og 20 år etter originalen «Nissene på låven». 

- Det pleier å gå 10 år mellom hver gang Espen slipper en ny nisse-serie, og på den tiden rekker det å skje fryktelig mye på reality-fronten. I første runde var det Big Brother som var hovedinspirasjon, og det er vel et program dagens unge knapt har hørt om, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

- Denne gangen måtte det jo bli Ex on the Beach og strand-reality-sjangeren han tok for seg. Vi har sendetid og hjerterom til både originalen og harselasen. Her blir det mye latter og glede inn mot jul. Så får vi se om det blir noe ligging i grisebingen, fortsetter Vatn.

Les også: Ny kjendis-reality, spøkelsesjakt og 71 grader nord-duo - slik blir høsten på Discovery

Skuespiller erstatter Kristian Ødegård
Serieskaper Espen Eckbo har fått med seg flere ny «nisser» til den kommende kalenderen.

- Det har vært veldig motiverende å få med seg en ny generasjon skuespillere. De husker Nissene på Låven fra sin egen barndom og fikk Paradise Hotel inn med puberteten. Det gjør dem godt rustet for Nissene i bingen, og de har tilført masse leken energi til prosjektet, sier Eckbo i en melding.

Eckbo røper også at Kristian Ødegård for første gang ikke vil være programleder når nissene samles til en ny kalender, den jobben har nemlig skuespiller Jakob Schøyen Andersen.

- Jeg vil si at Jakob som programleder Jon Olavsen, er mer troverdig enn de fleste andre reality-programledere, sier Eckbo. 

Røper nye og gamle nisser
Discovery beskriver den nye sesongen slik:

- I Nissene i bingen viser adventstiden seg å være full av utfordringer, og hver kveld må én nisse dumpes. På julaften kåres det sterkeste nisseparet, som får fylle nissesekken med én million kroner. 

Eckbo sier det var vanskelig å motstå fristelsen til å lage en tredje sesong.

- Denne gangen handler det om å sette sammen deltakere i par og påføre forholdet utfordringer. Ingen par møter vel større utfordringer enn nissepar i førjulstida, når alminnelig lidenskap og sjalusi kombineres med juleforberedelser og stress, sier Eckbo.

Flere nye nisseansikter dukker opp, fremstilt av blant andre Torjus Tveiten, Fridtjof Josefsen Stenseth, Caroline Glomnæs, Caroline Johansen, Andrea Berntzen, Hina Zahidi, Natalie Bjerke Roland, Henrik Fladseth og Jon Øigarden.

I tillegg lover Discovery gjensyn med «Nisse-legender» som Atle Antonsen, Trond Fausa Aurvåg, Mariann Saastad Ottesen, Henrik Elvestad, Siw Anita Andersen, Eivind Sander, Line Verndal og Nikis Theophilakis.