Saken oppdateres.

Etter ett år på venterommet kommer nå den siste godkjennelsen av Adevinta-sammenslåingen med Ebays rubrikkdivisjon. For det konsernsjef Rolv Erik Ryssdal har ventet aller lengst på er utfallet av behandlingen hos konkurransemyndighetene i Østerrike.

Nå godkjenner konkurransetilsynet transaksjonen, men på visse betingelser.

Ebay må redusere sin eierandel i Adevinta til 33 prosent som et tiltak for å bøte på bekymringen om mindre konkurranse på det østerrikske markedet. Det er en betydelig reduksjon fra de opprinnelig planlagte 44 prosenten.

Adevinta har i dag en markedsverdi på Oslo Børs på 113 milliarder kroner slik at en reduksjon på 11 prosent i selskapet innebærer at Ebay må kvitte seg med verdier for over 12 milliarder kroner. 

- Adevinta ønsker godkjennelsen fra østerrikske reguleringsmyndigheter velkomment og vil starte sluttføringen av oppkjøpet av Ebays rubrikk-divisjonm, heter det i en pressemelding fra Adevinta.

Det er særlig det faktum at det østerrikske markedet I dag har to store rubrikkaktører med Ebay selv og Adevintas Willhaben som bekymrer konkurransemyndighetene.

Det var i fjor sommer at nyheten om at Adevinta bladde opp 9,2 milliarder dollar i kontanter og aksjer for rubrikkvirksomheten til Ebay. Samtidig ble det også kjent at Schibsted kjøper Ebays danske virksomhet for 330 millioner dollar, tilsvarende tre millarder kroner.

Kjøpet var ment å skulle gi Ebay en eierandel på 44 prosent i det nye selskapet. Nå må de selge seg ned til 33 prosent innen 18 måneder.

- Med kjøpet av Ebay Classifieds Group blir Adevinta verdens største digitale rubrikkselskap med en unik portefølje av ledende merkevarer for markedsplasser. Vi tror at kombinasjonen av de to selskapene, med deres komplementære virksomheter, skaper en av de mest spennende og overbevisende oppkjøpshistoriene i rubrikksegmentet, sa Adevintas konsernsjef Rolv Erik Ryssdal da transakjonen ble først kjent i fjor sommer. 

Les også: Adevinta sikrer seg Ebay-selskaper: - Blir verdens største digitale rubrikkselskap

Blant selskapene Adevinta overtar, finner en Mobile.de, Gumtree, Marktplaats, dba, Bilbasen, Kijiji, 2dehands, 2ememain, Vivanuncios, Automobile.it, Motors.co.uk, Autotrader, Carsguide, og eBay Kleinanzeigen og tilsammen vil selskapet nå ut til én milliard mennesker.