Discovery fikk en sterk start på årets Eliteserien da over 200.000 fikk med seg Vålerenga mot Rosenborg på Intility Arena 9. mai. Det var en oppgang fra 2020.

- Eliteserien hadde en veldig god start i år, og etter de fire første rundene lå snittet over fjoråret, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery.

Men etter de fire første rundene gikk Norge inn i en periode med knallvær og de aller fleste trakk ut for å nyte sol og sommer. Da gikk også tallene ned for Discovery.

- Vi gikk inn i perioden med knall sommervær, som sammenfalt med både færre lineær-kamper per runde og også lenger tid mellom rundene. Dermed har vi fått en liten dupp i seertallene, sier McBride.

Havnet bak 2020
Discovery har ikke klart å hente inn de solide åpningstallene etter at penværet ankom Norge.

- Totalt er snittet per runde noe bak fjoråret når vi summerer opp rundene en til syv, sier McBride.

Hun legger til at det er flere faktorer enn kun penværet som spiller inn når man sammenligner fjorårets sesong med inneværende sesong.

- Tallene avhenger selvsagt også av hvilke kamper som spilles, og det er viktig å huske at oppsettet i år annerledes. I fjor var det en etterlengtet start på Eliteserien og en hel haug kamper som ble spilt på kort tid. I år har det vært langt færre kamper, sier hun som likevel har noe å glede seg over.

- Det er en gladnyhet for vår digitale satsing at stadig flere ser Eliteserien på Discovery+, sier hun. 

Konkurranse fra EM
I tillegg til sol, sommer og spesielle omstendigheter så har Discovery og Eliteserien nå gått inn i en periode med konkurranse mot NRK, TV 2 og EM i fotball.

Les også: Over en halv million så Spania mot Sverige på TV 2

For under gruppespillskampene i EM spilles det kamp  både klokken tre, seks og ni om kvelden. Eliteseriens kamper har som regel avspark klokken 15.00, 18.00 og 20.00.

– Vi har ikke fått alle tallene for søndagens kamper ennå, men Sarpsborg – Brann på søndag fikk 51.000 seere, som jo ikke er jubeltall, så det er naturlig å anta at EM gir økt konkurranse, sier kommunikasjonsdirektøren.

Til tross for Europamesterskap på NRK og TV 2, så griner ikke Discovery på nesa av litt konkurranse om fotballsupporterens oppmerksomhet.

- Dette er jo et luksusproblem for fotballfansen, og da henger vi ikke med leppa i Nydalen, sier McBride.

Les også: Italia på seertoppen hos NRK - så mange har sett EM-starten