Ekstremsportveko har nå signert en avtale med Eurosport som inkluderer omfattende internasjonal TV-distribusjon. Ekstremsportveko er verdens største ekstremsportfestival, og arrangeres årlig på Voss i Hordaland. De ulike sportsarrangementene skal nå sendes i over 60 land i Europa og Asia.

Festivalen har siden 2018 jobbet med å finne et internasjonalt TV-nettverk som var villig til å satse på ekstremsport som en seriøs sportsrettighet.

- Ekstremsportveko har lenge hatt en ambisiøs visjon om å endre måten sport og ekstremsport blir vist på TV i dag. Dette er derfor bare starten på å bygge Ekstremsportveko til en internasjonal merkevare innenfor TV. Vi er stolte over å ha fått på plass denne avtalen, sier Kjetil Kriken, daglig leder i Ekstremsportveko, til Kampanje.

- Er dette første gang Ekstremsportveko vises i så mange land og i Asia?

- Allerede i 1998 var vi i gang med å lage film som ble plukket opp av medier i utlandet. Vi fikk tidlig oppmerksomhet fra utenlandsk presse, og fra tidlig 2000-tallet hadde vi 200 journalister fra hele verden på plass. Vi er blitt sendt i diverse magasin, men det er første gang vi går sammen med et TV-nettverk og lager en produksjon som skal vises både i Europa og Asia, sier Kriken.

Kulturministeren gratulerer
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja skal åpne festivalen 27. juni og sier at den ferske avtalen er gode nyheter.

- Ekstremsportveko vil bli gode ambassadører i utlandet, for sporten og for å fremme fantastisk norsk natur.  Jeg sender mine gratulasjoner til Ekstremsportveko og gleder meg til å åpne festivalen om to uker, sier Raja i en melding.

Daglig leder Kjetil Kriken røper at kulturministeren ikke bare skal åpne festivalen, men også hoppe i fallskjerm.

Discovery tar over stafettpinnen
Ekstremsportveko har fra tidlig 2000-tall hatt nasjonale sendinger med NRK frem til TV 2 tok over i 2014. Nå skal Discovery og Eurosport sende arrangementet internasjonalt i 63 land.

- Det er fantastisk å kunne si velkommen til Ekstremsportveko til Eurosport-kanalene og Discovery+. Vi ser frem til å kunne vise Ekstremsportveko til ekstremsport-fans i Norge, Europa og Asia, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Discovery Norge, i en melding.

Kriken forteller at de samarbeider med flere aktører, blant dem agent Rune Hauge, Trippe M og Media City Bergen.

Ekstremsportveko-sjefen håper den nye avtalen nå vil bringe enda mer internasjonal oppmerksomhet til festivalen.

- Vi håper på økt interesse for sporten, også er det klart vi også tenker på det kommersielle her. Vi ønsker å jobbe med internasjonale merkevarer for å gjøre prosjektet enda mer attraktivt kommersielt, sier han.

Vises internasjonalt:

Ekstremsportveko i Voss. Foto: Carl van den Boom