Tidligere i år ble det kjent at NHST slår sammen sine to mediedivisjoner Norske publikasjoner og Globale publikasjoner til NHST Media Group. Nå er to nye roller i konsernledelsen besatt. 

Fredrik Loennecken blir Chief Consumer Business Officer og Hege Kosberg Chief Marketing Solutions Officer.

De kommer begge fra tilsvarende stillinger i Dagens Næringsliv, og får nå inntektsansvaret for alle NHSTs publikasjoner i sine nye roller.

- Etter en grundig intern ansettelsesprosess har vi landet på at Kosberg og Loennecken er de rette til å sikre at vi lykkes med vekstagendaen vi har satt for NHST i årene som kommer. De blir essensielle for at vi lykkes med ambisjonene om tettere samarbeid, utvikling og vekst fremover, sier konsernsjef Trond Sundnes i en pressemelding.

Fredrik Loennecken startet som brukermarkedsdirektør i DN i 2018, og ble del av avisens ledergruppe i 2019. Nå får han det overordnede ansvaret for abonnements- og brukerinntekter for NHSTs mediedivisjon.

- På abonnementssiden er vi allerede godt i gang med å jobbe på tvers, blant annet med felles utviklings- og analyseteam. Med dyktige kolleger, sterke posisjoner i våre nisjemarkeder og kvalitetsjournalistikk som utgangspunkt, har jeg stor tro på at vi skal lykkes med ambisiøse vekstmål fremover, sier Loennecken.

Hege Kosberg ble en del av DNs ledergruppe høsten 2019. Hun kom da fra stillingen som direktør for kundeopplevelse i konsulentselskapet Bouvet.  I sin nye rolle får hun ansvaret for annonse, innholdsmarkedsføring og rådgivning.

- NHST har gjennom året som har gått erstattet print-baserte annonseinntekter med digitale, og utviklet flere nye produkter og kommunikasjonstjenester. Vi har attraktive lesere, dyktige medarbeidere og sterke merkevarer som nyter høy tillit i sine markeder. Nå samles ytterligere kompetanse og ressurser, som gjør at vi kan akselerere våre ambisjoner om å være helt i front, sier Hege Kosberg.

NHST Media Groups konsernledelse består i tillegg av Baard Haugen, som er Chief Financial Officer og Helga Bollmann Leknes, som er Chief People Officer. Fra før er Julie Lundgren ansatt som direktør for produkt og strategi og Amund Djuve vil fra høsten av tiltre som direktør for publikasjoner.

Les mer: Medieleder-talent Julie Lundgren rykker opp i NHST-ledelsen