Produsent Hans-Jørgen Osnes ansettes som leder for internasjonal dramafinansiering i NRKs nye avdeling Innholdssalg. Åse Marie Bendiksen, sjef for avdelingen, beskriver Osnes som «en svært viktig tilvekst til teamet».

- Med den erfaringen og nettverket han har etter mange år i bransjen, blir han en stor ressurs for vår relativt nye avdeling, sier hun.

De siste ti årene har Osnes jobbet for produksjonsselskapet Motlys, og har prisvinnende prosjekter som «Oslo: 31.august» og «Blind» på sin merittliste. Selv forteller han at han er beæret og gleder seg til å bli en del av NRK-staben.

- Jeg ser frem til å bistå eksterne produsenter i finansieringsarbeidet. Sammen med mine nye kolleger skal jeg se på seriene og finansieringen som en helhet, slik at vi kan dra veksel på et internasjonalt nettverk av kringkastere og kommersielle aktører for å lage enda mer innhold i verdensklasse, sier 49-åringen.

NRKs dramasjef Ivar Køhn forteller at internasjonalt samarbeid og internasjonal finansiering blir stadig viktigere og stadig mer krevende for NRK og norsk dramaproduksjon.

- Hans-Jørgen vil derfor være avgjørende for realiseringen av NRKs dramaproduksjoner, og han styrker vårt bidrag til samarbeidet mellom norske produsenter og det internasjonale TV-miljøet, sier han.

«Uvurderlig» ekspertise
NRK Innholdssalg ble opprettet høsten 2019 for å samle salg av formater og «ready-mades», finansiering, lisensiering, innholdsdistribusjon og lisensprodukter i en og samme avdeling. I porteføljen finner man både fiksjon for voksne og barn, samt non-scripted-innhold. Avdelingen jobber tett opp mot utenlandske distributører for å sørge for at NRKs beste produksjoner når ut i verden.

- Vår avdeling har som mål å utforske hvordan NRK kan utnytte alt det gode innholdet vi produserer til å skape verdier for NRK, bygge omdømme internasjonalt og samle læringspunkter. Hans-Jørgens ekspertise innen drama er uvurderlig når det gjelder å utvikle avdelingen videre, avslutter Bendiksen.