Helgens mest sette EM-kamp var da stjernelagene Beliga og Portugal møttes søndag kveld for å runde av EM-helga. I snitt så 733.000 seere at Thorgan Hazard sendte Belgia videre på bekostning av de regjerende mesterne fra Portugal på NRK1. Det ga en seerandel på 67,9 prosent. På det mest, klokken 22.53, hadde kampen hele 886.000 seere.

- Det er første gang i dette EM at vi har sett et så høyt seertall, sier Philip Lyhne-Lorentzen hos NRK analyse.

NRK1 sendte for øvrig mesterskapets første sluttspillkamp da Wales møtte Danmark lørdag klokken 18.00. Kampen ga NRK1 helgens høyeste seerandel på hele 70,1 prosent.

Danmark hadde full kontroll på kampen som endte hele 0-4 til våre naboer i sør. Kasper Dolberg skåret to mål, mens Joakim Mæhle og Martin Braithwaite scoret ett hver.

I snitt så 461.000 seere Danmark avansere til kvartfinaler i EM.

TV 2-sendte kamp med sjokkresultat
Klokken 21.00 på lørdag var det TV 2 som hadde sending da Italia og Østerrike fulgte hverandre tett. Det måtte ekstraomganger til for å avgjøre kampen, og der sørget Federico Chiesa og Matteo Pessina for italiensk jubel etter en skåring hver. Sasa Kalajdzic skåret et trøstemål for Østerrike.

550.000 fulgte kampen i snitt, hvilket ga TV 2 en seerandel på 61,3 prosent. På det meste, like før fulltid i ordinære omganger, fulgte 660.000 kampen.

Søndag klokka 18.00 var det klart for en ny TV 2-sendt kamp da Nederland møtte Tsjekkia. Overraskende vant Tsjekkia kampen 0-2 etter skåring fra Thomas Holse og Patrik Schick

I snitt var det 351.000 seere som fikk med seg at tsjekkerne sjokkerte Nederland. Det ga en seerandel på 53,4 prosent. Klokka 19.50 var 467.000 seere innom kanalen.