Det var i mai at TV 2 presenterte et nytt sjokk for fotballfansen. Da gikk kanalen nemlig ut med sin nye veiledende pris på den mest attraktive fotballen, Premer League. Den prisen var satt til 899 kroner, en vekst på nye 30 prosent eller 200 kroner.

Les også: Nytt prissjokk fra TV 2 – norske fotballfans må grave enda dypere i lommeboken

Dermed måtte TV-distributørene gå i tenkeboksen ettersom det står selskapene fritt til å sette prisen ut til egne kunder, vel vitende hva TV 2 skal ha betalt for fotballen. Blant annet reagerte Altibox og kalte prisøkningen for urimelig

- Mange av våre kunder brenner for sport, og vi er veldig fornøyde med å ha funnet en løsning som kommer våre trofaste sportskunder til gode og gir oss en fortsatt sterk posisjon på sport i det norske markedet. At vi dessuten legger til TV 2 Play Total tror vi settes stor pris på av våre kunder, sier Mahmoud Mustapha, kommersiell direktør i Allente, til Kampanje.

Prisen ut til Allentes satellitt-TV-kunder blir på 770 kroner og dermed legger selskapet seg under den veiledende prisen til TV 2. Prisen retter seg mot de av Allentes kunder som allerede har den største sportspakken, men med på kjøpet for kundene også strømmetjenesten TV 2 Play.

For kunder som har et mindre utvalg av sport inkludert i sin pakke i dag, øker prisen til den veiledende prisen på 899,-.

TV 2 annonserte i mai i år at de med virkning fra 1. august i år øker sin veiledende pris på TV 2 Sport Premium fra 699,- til 899,-.

Les også: Fotballsupportere om ny Premier League-pris: - Jeg tror folk er så lei nå