Saken oppdateres. 

Rådssekretær Erik Skarrud opplyser til Kampanje at Kringkastingsrådet har mottatt 86 klager om fotball-EM. Klagene kommer etter at NRK har fått massiv kritikk for å ha vist nærbilder av Christian Eriksen som fikk behandling på banen etter å ha kollapset under fotball-EM.

- De aller fleste av klagene, omtrent 70 av dem, handler om bildene av hjertestansen til Christian Eriksen. Kort fortalt så går det på at folk følte ubehag ved å se bildene, og at de mener at det burde vært kuttet tidligere. Det er i samme gata som det mange har sagt siden lørdag, sier Skarrud til Kampanje.

- Noen av klagene handler om at det er mye fotball, sånn er det alltid når det er store idrettsmesterskap, legger han til. 

I tillegg til at NRK viste Eriksen få førstehjelp, ble også kona hans filmet mens dramaet pågikk. Det skapte sterke reaksjoner i både sosiale og tradisjonelle medier.

Rådssekretær Skarrud opplyser også om at det er kommet inn «noen klager» på Sexguiden. Sexguiden ble publisert lørdag, og viser sju frivillige par som demonstrerer 60 ulike sexstillinger. 

- Det er reaksjoner på at det er bilder av sexpositurer. Det var vel en som brukte ordet porno i klagen sin. Klagerne reagerer på selve bildene og at det er bilder av nakne folk som viser sexpositurer, sier Skarrud.