Onsdag kveld ble det spilte hele fire EM-kamper. To kamper ble spilte klokka 18.00 for å avgjøre hvem som gikk videre fra gruppe E, og klokka 21.00 hadde de to gjenværende gruppespillskampene avspark for å avgjøre hvem som gikk videre til sluttspill fra gruppe F.

Det var NRK som sendte kampene klokka 18.00. Da spilte Spania mot Slovakia på NRK2, mens Sverige spilte mot Polen på NRK1.

Sverige var allerede sikret avansement før gårsdagens kamp mot Polen, og det var bare et spørsmål om hvilken plass svenskene ville havne på i gruppa. Naboene fra øst feide all tvil til side da de vant 3-2 over Polen i en skikkelig neglebiter av en kamp. Med seieren i boks vant de også gruppa, mens Polen havnet sist med kun ett poeng.

303.000 seere så Sverige vinne sin EM-gruppe. Det ga en seerandel på 59,4 prosent.

Spania på sin side startet EM på en trøblete måte da de «bare» klarte å ta ett poeng mot Sverige, og fulgte opp med ett poeng mot Polen. Onsdag kveld fikk de imidlertid et skikkelig hull på byllen og slo Slovakia med sifrene 5-0. Spania gikk med det videre som nummer to i gruppa, mens Slovakia er ute som en for dårlig treer.

24.000 så Spanias overkjøring av Slovakia. Det ga en seerandel på 4,7 prosent.

- Vi ser at interessen er høy og at de to kampene har 64 prosent av TV-seerne i det tidsrommet, sier medieanalytiker i NRK, Philip Lyhne.

Flest så storkampen
Klokka 21.00 var det avspark på de TV 2-sendte kampene.

Portugal - Frankrike fikk plass på TV 2 hovedkanal og ble ansett som en skikkelig godbit. Publikum ble vitne til at de to tidligere lagkameratene og superstjernene Cristiano Ronaldo og Karim Benzema scoret to mål hver. Flere målskårere ble det ikke og dermed endte kampen 2-2 og begge lagene tok seg greit videre til sluttspillet.

I snitt var det 494.000 seere som så kampen. Det ga en seerandel på 52,5 prosent.

På det meste var 700.000 seere innom kanalen da det nærmet seg fulltid.

Ukens mest omtalte EM-kamp, Tyskland - Ungarn, ble vist på TV 2 Sport 1. Kampen har blitt omtalt av helt andre grunner enn det fotballfaglige, men på grunn av Uefas manglende støtte til tyskernes regnbue-markering.

På banen ble det imidlertid mer spenning enn først antatt. Ungarn sjokkerte tyskerne og tok en tidlig ledelse i første omgang. Tyskland kjempet seg tilbake i kampen og utlignet drøye 20 minutter etter pause, men kun to minutter etter utlikningen gikk Ungarn nok en gang opp i ledelsen. Tysklands Leon Goretzka sørget for at det ble 2-2 kun fire minutter før slutt.

Kampen hadde 88.000 seere i snitt. Det ga en seerandel på 9,4 prosent og en totalprosent på 61,9 prosent på begge TV2s kamper.

Hele 180.000 var på det meste innom sistnevnte kamp.

Tyskland slår følge med Portugal og Frankrike inn i sluttspillet. Ungarn endte sist i gruppa og er ute av EM.