Tirsdag kveld skulle gruppe D i EM avgjøres. England møtte Tsjekkia som bortelag på Wembley i London, mens Kroatia var oppført som hjemmelag da de tok turen til Glasgow og Hampden Park for å møte Skottland.

England mot Tsjekkia ble sendt på NRK1 klokken 21.00 i går, mens Kroatia mot Skottland ble sendt på NRK3/NRK Super samme tid.

England og Tsjekkia var begge sikret avansement allerede før kampen. Begge lagene hadde tatt fire poeng på deres to foregående kamper og fire poeng holder til enten å gå videre som en av de beste gruppe-treerne, eller gjennom å bli nummer én eller to i gruppa.

Engelskmennene ønsket likevel å vise hvem som var best i gruppa, og slo tsjekkerne 1-0 etter en tidlig scoring fra Manchester City-spiller Raheem Sterling.

Det var det hele 541.000 nordmenn som fikk med. Det ga NRK1 en seerandel på 58,4 prosent.

- Seertallene på kampen med England har et høyt nivå. Kun fem kamper i dette EM har hatt et høyere nivå enn kampen i går, sier Phillip Lyhne-Lorentzen i NRK Analyse til Kampanje.

I Glasgow måtte både Kroatia og Skottland vinne for å komme seg videre. Et uavgjortresultat hadde sendt begge lagene ut av EM ettersom to poeng ikke holder til å bli verken en god nok gruppe-treer, eller ta igjen England eller Tsjekkia.

VM-finalisten fra 2018, Kroatia, viste imidlertid styrke da de slo skottene 3-1 på eget gress. Kroatene sikret seg dermed andreplassen i gruppa.

Det var det 63.000 seere som så. Det ga NRK3 en seerandel på 6,6 prosent.

Dermed er England videre som gruppevinner, foran Kroatia. Tsjekkia går videre i mesterskapet som god nok treer, mens Skottland er ute.