Henriette Steenstrups kritikerroste dramaserie Pørni er den mest sette norske serien på Viaplay i løpet av én uke. Nå bekrefter strømmetjenesten at det kommer to nye sesonger med familien Middlethon, og innspillingen er allerede i gang i Oslo.

- Det er utrolig gøy at Pørni og de andre i dette universet har blitt så godt tatt imot av seerne, og vi har masse planer for de neste sesongene, sier Henriette Steenstrup i en melding.

Etter fantastiske kritikker og lovord fra alle kanter kjenner serieskaperen på et visst forventningspress til fortsettelsen.

- Jeg viste serien først til noen jeg har veldig respekt for; mannen min, ungene, Nadina Bouhlou og hennes samboer Harald Eia. Da de likte det de så, senket jeg skuldrene litt. Men så kom alle de gode anmeldelsene og hyggelige ord fra seere og da melder selvfølgelig angsten seg for at man ikke skal klare å følge det opp. Men det er selvfølgelig også veldig spennende, sier Steenstrup.

Les også: «Beste siden Skam» - anmelderne hyller Viaplays nye humorserie

Får med seg stjernecast videre
Nent-gruppen bekrefter også at alle de kjente fjesene fra første sesong vil returnere, deriblant Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya, Vivild Marie Falk Berg, Ebba Jacobsen Öberg og Jon Ranes.

- Jeg er så imponert over kvaliteten og kreativiteten som kommer fra Norge for tiden. Familieliv kan iblant føles som en uendelig rekke av kompromisser, som kanskje er grunnen til at Pørni ble så godt tatt imot av seerne. Det er en skildring av en kvinnes balansekunst som i seg selv er så godt balansert som drama: Pørni er morsomt og tragisk, noen ganger litt keitete, men mest av alt utrolig sjarmerende, sier innholdssjef Filippa Wallestam i Nent.

Sesong to av Pørni spilles inn i Oslo fram til slutten av juni og har forventet premiere i 2022 på Viaplay. Serien blir produsert av Ida Håndlykken Kvernstrøm og Bård Fjulsrud for Monster, mens Charlotte Blom gjentar rollen som regissør.