På den norske nasjonaldagen bekreftet det amerikanske teleselskapet AT&T og Discovery Communications planene om å slå sammen selskapenes medievirksomheter i et nytt selskap som vil være eid av AT&T (71 prosent) og Discoverys aksjonærer (29 prosent). 

- Dette er en stor dag på mange måter, men vi har foreløpig ikke noen kommentarer utover det som står i meldingen, sier Discoverys nordiske kommunikasjonsdirektør og operative leder i Norge, Espen Skoland til Kampanje. 

AT&T eier Warner Media, inkludert HBO og Warner Bros og TV-kanaler som CNN, mens Discovery sitter på en rekke TV-kanaler verden over, inkludert TVNorge og Eurosport i Norge, og den ferske strømmetjenesten Discovery+ med 15 millioner abonnenter. Warner Media har på sin side nettopp lansert tjenesten HBO Max som en fullverdig konkurrent til Netflix og Disney+, og sitter på 44 millioner abonnenter. 

Discoverys toppsjef David Zaslav vil lede det nye selskapet.

- Vi vil være ett selskap, én kultur, ett oppdrag: Fantastiske historier, fantastisk innhold som underholder folk i hvert eneste land i hele verden, sa han på en presentasjon mandag ifølge Hollywood Reporter.

Mediegiganten vil ha en anslått omsetning på 52 millioner dollar i 2023 og et innholdsbudsjett på 20 milliarder dollar, eller over 170 milliarder norske kroner.

- Det nye selskapet vil ha et innholdsbudsjett som overgår de fleste andre i bransjen, sier AT&T-sjef John Stankey ifølge Hollywood Reporter.

Samtidig ser de for seg å hente ut synergier på tre milliarder dollar i fusjonen.

Utover å få en enda bredere portefølje av TV-kanaler som vi spenne over alt fra nyheter, film og serier til dokumentarer og naturprogrammer, vil AT&T og Discovery også få muligheten til å bygge opp en gigant på strømmemarkedet med tjenestene HBO Max og Discovery+. Dermed kan det bli både «Game of Thrones», sport og kokke- og oppussingsprogrammer i ett og samme abonnement.

- Vi har en enorm fleksibilitet i hvordan vi pakketerer våre strømmetjenester, sier Zaslav, som fortalte at de vil bruke tid på å finne den beste løsningen.

Men navnet på det nye selskapet er klart og vil bli offentliggjort i løpet av kort tid.

Les også: Den nye TVNorge-sjefen har aldri satt sin fot i Norge