- I helgen vant «Sofa» Gullruten for «Beste reality», og nå kan vi bekrefte at det kommer en ny sesong til høsten, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en melding. 

Les også: Else Kåss Furuseth er Gullrutens ubestridte programleder-dronning - se alle vinnerne her

Produksjonen er allerede godt i gang med castingen til en ny sesong.  

- Noe av det vi nordmenn bruker aller mest tid på, er jo å snakke om ting vi har sett på tv, planlegger å se på tv, seriene vi er hekta på, deltagerne som har sjokkert oss og de gøye klippene du bare må se om igjen. Sist sesong ble sett av nær en halv million, og serien var spesielt populær på TV 2 Sumo. I neste sesong blir det garantert gjensyn med noen kjente og kjære deltagere, men det vil også dukke opp noen nye og overraskende personer som ønsker oss velkommen inn i sine private stuer, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2. 

Nekter å slippe taket
For deltagerne Abubakar Hussain og Mayoo Indiran var det en ære og et stort øyeblikk å få motta Gullruten-prisen for «Beste reality» på vegne av TV 2 og Strix på lørdag. 

-  Det var veldig gøy at «Sofa» vant. Det har jo vært en fantastisk cast, og det har vært spennende og morsomt å være en del av produksjonen. Mayoo og jeg har vært sammen siden lørdag fordi ingen av oss vil slippe Gullruten. Det begynner å bli slitsomt, men jeg gir ikke opp, sier Abubakar Hussain. 

«Sofa» bygger på det britiske formatet «Gogglebox.» Det har gått i 16 sesonger på Channel 4 og er et av de mest populære formatene på kanalen. De siste årene har også kjendisversjonen, «Celebrity Gogglebox», gjort stor suksess. Formatet lages i lokale versjoner i en rekke land og er nå store suksess i Australia («Gogglebox Australia») og USA («Celebrity Watch Party»).