Før helgen og fredagskveldens «Festen etter Fasten»-sending, skrev Kampanje om at id-programmet hadde blitt klaget inn til Kringkastingsrådet i forkant av sendingen.

I fjor havnet NRKs id-sending i en «klagestorm» før programmet gikk på lufta. Programmet fikk da 430 negative og 172 postive hos Kringkastingsrådet. 

Fjorårets sending, som var den første av sitt slag, endte opp med 306.000 seere og en markedsandel på 32 prosent på NRK1. 

I år ble programmet sett av 232.000 seere på NRK1, opplyser medieanalytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje. 

- Det ga en markedsandel på 25 prosent. Dette er noe lavere enn fjorårets sending, men ettersom sendingen ble flyttet fra søndag til fredag får vi konkurranse fra The Voice på TV2, sier Fossan.

Samlet endte fredagskveldens «The Voice»-sendinger på TV 2 med 431.000 førstegangsseere, opplyser TV 2 til Kampanje. 

- Større, bedre og mer mangfoldig
Prosjektleder for «Festen etter Fasten», Vivi Stenberg, sier til Kampanje at programmet som ventet fikk solid konkurranse fra TV2 og «The Voice», som er i sluttspurten av en sterk sesong. 

- Jeg skulle selvsagt sett at tallene var høyere. Men redaksjonen har også bidratt til å lage redaksjonelt innhold om denne høytiden på tvers av NRKs mange avdelinger. Så totalt sett har innholdet vårt nådd langt utover den lineære sendingen - enten det er gjennom humorserien «Fasternes mester» 
som har nesten en million avspillinger totalt, matoppskrifter via nrk.no/mat, temasending i NRK Super eller en rekke nettsaker. 
 
Stenberg sier at hun som prosjektleder er uhyre stokt over årets sending. 
 
- Jeg synes vi har tatt med oss det beste fra fjorårets sending og laget en større, bedre og enda mer mangfoldig sending i år, sier hun. 
 
- Responsen i sosiale medier har vært overveldende i år også, og nesten utelukkende positiv, så jeg både tror og håper at denne festsendingen er et naturlig tilskudd til årlige TV-tradisjoner, legger Stenberg til. 

Rådssekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet opplyser om at antallet klager knyttet til «Festen etter Fasten», «Ramadan med Noman» og det noen klagere mener er manglende dekning av kristne høytider, har økt til 33 etter helgen.

- Dette er ikke spesielt mye. I fjor var det mange klager på Festen etter fasten, men det var også mange som roste programmet. Det fikk også massiv støtte i Kringkastingsrådet, sier Skarrud til Kampanje.