Dagsrevyen-anker Rima Iraki overtar jobben etter Gry Blekastad Almås. Hun har ledet programmet i sju år, men setter i høst kurs for London og jobben som NRKs nye korrespondent.

- Utenriks har alltid stått mitt hjerte nær. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe tettere på de dyktige kollegene i utenriksavdelingen. Der finner du noe av den tyngste kompetansen på dette feltet i Norge, sier Rima Iraki i en pressemelding.

Iraki har to bachelorgrader; en i journalistikk og en i internasjonale relasjoner fra University of Queensland i Australia. Hun startet journalistkarrieren sin i VG og har jobbet som programleder i Dagsrevyen siden 2014.

Hun er også kjent for å lede programmet «Festen etter fasten» som markerer avslutningen av fastemåneden ramadan og som vant Gullruten for Årets nyskapning i mai.

- Det jeg brenner mest for er å kunne formidle og forklare kompliserte temaer på en enkel og forståelig måte slik at alle kan føle seg inkludert. Mye av det som skjer utenriks kan virke fjernt og kanskje litt tungt. Men det trenger det ikke å være. Vi skal forklare hvordan verden henger sammen, gå i dybden og vise hvordan det som skjer der ute ofte påvirker oss her hjemme, sier hun.

Utenrikssjef i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, sier i meldingen at Rima Iraki har «et stort bankende hjerte» for verden og utenriksjournalistikken.

- Hun er også en drivende dyktig programleder med bred erfaring fra både Dagsrevyen og store enkeltsendinger under USA-valget. Rima fører et presist og godt språk og har gang på gang vist at hun gjør gode og kritiske intervjuer på direkten, sier Falkenberg Mikkelsen.

Første Urix-sending med Rima Iraki går på luften 8. september.