Det var Champions League-finale lørdag kveld på Dragao Stadium i Porto, Portugal. Manchester City var oddsens favoritt i møte med Chelsea, men det var London-klubben som vant oppgjøret. Chelsea vant 1-0 etter en skåring av tyske Kai Havertz.

Både TV 2 og Nent-gruppen sendte finalen som markerte siste finale for Nent-gruppen, før TV 2 alene sender turneringen neste sesong.

341.000 fulgte kampen i snitt på TV 2, og 453.000 fulgte med i de intense sluttminuttene, klokken 22:55. 

- Seertallene er betydelig lavere, men andelen er stabil og det er det viktigste. Det var en spesiell helg med sommervær over store deler av landet, og gjenåpning mange steder. Så vi var forberedt på at seertallet ville bli lavere, men andelen som ser Champions League-finale ligger stabilt og det er vi fornøyd med, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje.

Fjorårets finale ble fulgt av 455.000 på TV 2, med 516.000 seere på det meste, i tillegg til 40.000 på TV 2 Sport 1.

Les mer: TV 2 slo TV3 - Høyeste finaletallet uten engelske lag

TV 2 vant siste finaleduell
51.000 seere fulgte finalen på V4 (tidligere Viasat4), noe som ga en andel på seks prosent av seerne. TV 2 hadde til sammenligning en andel på 40 prosent lørdag kveld.

- Når du jobber innen sport, så er du nok per definisjon et konkurransemenneske, og da er det en ekstra bonus å gjøre det skarpt når en går head til head med vår fremste kommersielle konkurrent på sportsrettigheter, sier Jansen Hagen.

Nent har i en årrekke vist Champions League-fotball på TV 3 og Viasat, men de tre neste sesongene har TV 2 rettighetene alene.

- Champions League er en stolt arv og et flott kapittel i vår historie som nå får et foreløpig punktum. Men vi er langt fra noe gravfølge som senker kister i jorden av den grunn, sier sportssjef Kristian Oma i Nent til Kampanje.

- Her er det bare å trekke pusten, så er det full gass på Europa League, Conference League, de engelske cup-ene og Bundesliga over sommeren. Og ikke minst ser vi frem til å presentere vintersport og håndball-mesterskap litt senere i sesongen. Og så vet vi hva som vil skje av bevegelse i markedet når vi etter hvert får Premier League fra august 2022, fortsetter han.

Les også: Tidligere fotballtopp sentral i TV 2s Champions League-kupp