- Det er aldri sympatisk når en stor arbeidsgiver bruker mye ressurser på å forsøke å bevise at en enkeltmedarbeidere tar feil, spesielt i en personalsak. Det er man sjeldent tjent med, sier partner i bemanningsselskapet Teft, Ole Janzso til Kampanje.

Deres egen Bransjerapport viser at NRK er helt i toppen over attraktive arbeidsplasser for ansatte i kommunikasjonsbransjen. Da årets undersøkelse ble lagt frem i februar i år, var NRK kun slått av Schibsted.

Også i Universums undersøkelse over studentenes favoritter kommer NRK på andreplass blant kultur- og humaniora-bedrifter.

Den pågående rettssaken der programleder Line Andersen krever erstatning fra NRK for endring i arbeidsoppgaver etter at hun ble fjernet fra skjermen mot slutten av 2019, vil ikke gjøre NRK mindre attraktiv som arbeidsgiver, tror Janzso.

- Av den enkle årsak at posisjonen til NRK er uhyre sterk. Jeg tror mange mennesker vil kjenne seg igjen i at det i alle arbeidsmiljøer dukker opp konflikter som enkelte ansatte eller ledere takler på en mindre god måte. Det er en del av arbeidslivet. Folk i vår bransje skjønner nok også at denne saken får mye oppmerksomhet fordi det er profilerte involvert.

Utfallet av saken spiller heller ingen stor rolle fra et omdømmeperspektiv, tror Janzso.

- Dette er ikke en god sak for noen av de involverte, sier han.

Hele denne uken har det kommet beskrivelser fra Oslo tingrett om ansatte som ikke kan jobbe sammen, utskjellinger og andre sterke anklager mellom partene. 

Les mer: Line Andersen: - Jeg ble usynliggjort

- Aldri vakkert
Leder for employer branding i Whydentify, Hans Petter Stub, følger rettssaken tett.

- Uavhengig av utfallet er det aldri vakkert når man saksøkes av en medarbeider. Jeg hentet frem en stillingsannonse fra NRK hvor de skriver at de tilbyr jobb i et godt og hyggelig arbeidsmiljø. Uavhengig av skyld, er det helt åpenbart at miljøet visse steder på ingen måte har vært godt og hyggelig. Så troverdigheten får seg definitivt en knekk. Men jeg skal være varsom med å si at det vil vare lenge, sier han til Kampanje.

Stub mener rettssaken føyer seg inn i store hendelser som preger nyhetsbildet i en periode, men som deretter raskt blir glemt.

- Det er så vanvittig mange «skandaler» som glemmes veldig fort. Ser du på andre arbeidsgivere som Equinor, som har hatt sin andel av skandaler de siste årene, så har ikke det gjort noe for å påvirke omdømmet som arbeidsgiver.

Les også: NRK-kollega: - Alt var kaos

- Har ikke nok kraft
Han mener det taler til NRKs fordel at de tilsynelatende har tatt grep for å bedre arbeidsmiljøet.

- Så får vi se om Line Andersen får rett i at NRK ikke har gjort det på riktig måte, legger han til.

I sum tviler han på at NRK vil bli en mindre attraktiv arbeidsgiver.

- Line Andersen-saken har ikke nok kraft i seg til å påvirke det. Samfunnsoppdraget er så mye viktigere. Kanskje vil de som søker seg til sporten tenke seg om én gang eller to, man man har en tendens til å hausse opp sånne skandaler.

Kommunikasjonssjef Christine Viland i NRK vil ikke svare på om de frykter et omdømmetap som følge av rettssaken.

- Det ønsker vi ikke å spekulere i nå. Nå har vi fokus på det som skjer i rettsalen og ønsker ikke å gi kommentarer utover det.