«Rådebank» feide all konkurranse av banen i den prestisjetunge kategorien for beste dramaserie på Gullruten lørdag. Der møtte NRKs ungdomsdrama konkurranse fra NRK-seriene «Exit» og «Norsk-ish» og Netflix-serien «Hjem til jul» i dramakategorien.

Tidligere i kveld hentet Odin Waage prisen for beste skuespiller og Sven Nordin prisen for beste birolle i samme serie. De konkurrerte blant annet mot Sjur Vatne Brean og Maja Christiansen, som også var nominert for sine skuespillerprestasjoner i «Rådebank».

Se alle årets Gullruten-vinnere her!

Som om ikke det var nok ble den norske serien fra rånemiljøet også mestvinnende da Gullrutens fagpriser ble delt ut fredag. Der fikk den hele fire priser etter å ha gått til topps også i kategorien «Beste manus TV-drama» og «Beste regi TV-drama».

- Det virker som vi har truffet en eller annen nerve, og vist noe ekte, vist ett eller annet om livet selv på godt og vondt, sier manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed til Kampanje.

«Rådebank» er produsert av selskapet Fenomen Film og TV på oppdrag fra NRK. Andre sesong ble en av vinterens store TV-snakkiser, ikke minst fordi den tar opp temaet selvmord blant unge menn.

- Vi har jo hatt en plan hele veien. Dermed var vi litt spente da vi gikk i gang med sesong to, for det er noen ting man kan gjøre feil med en sånn tematikk. Men vi føler vi har klart det veldig bra, og det å få en sånn anerkjennelse er fantastisk, sier regissør Daniel Fahre.

De forteller at de vil fortsette å ha fokus på mental helse i den kommende tredje sesongen av serien, som skal ta for seg de som blir igjen og hverdagen deres.

Les også: Gullruten til «Kompani Lauritzen»