Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for innovasjon og forretningsutvikling i Nettavisen, blir forlagssjef når mediehuset går inn i bokbransjen.

- Raske nyheter er best på telefon, brett eller desktop, men vi ser at noen kan foretrekke å lese bøker på tradisjonelt vis. Det viktigste er ikke om vi utgir papirbok eller e-bok, men at vi har et solid innhold. Det har vi hatt tidligere uten å ha infrastruktur til å utgi det, og har bestemt oss for å gjøre noe med det og etablerer forlaget vårt, sier Nisja-Wilhelmsen i en pressemelding.

Den første boken de gir ut er skrevet av sjefredaktør Gunnar Stavrum selv og har fått tittelen «Bruk og misbruk av meningsmålinger».

Stavrum ser tilbake på et lukrativt år for Nettavisen med et resultat på 15 millioner kroner. Nå vil han finne ut om bøker kan gi mer penger på bok.

- Da koronaepidemien kom og annonsemarkedet midlertidig falt tilbake, levde vi godt på de mange andre og mindre inntektskildene vi møysommelig har bygd opp ved siden av annonsemarkedet. Nå ser vi om det er t sånt potensiale også med bøker. Forlagssjefen Pål har jobbet i Gyldendal og kjenner bransjen godt, og andre som ikke har våre forutsetninger har tjent seg søkkrike på å utgi kommersielle bestselgere, sier han.