Fredag 7. mai klokken 15.00 er det duket for utdelingen av Gullrutens fagpris.

23 priser skal deles ut til alle fagfolkene som har fått norske TV-produksjoner til å skinne i året som har gått. Sendingen ledes nok en gang av Niklas Baarli, og som i fjor blir sendingen også denne gang heldigital.

- I år er det ekstra meningsfylt å hylle fagfolkene våre i TV-bransjen – de som har måttet håndtere krevende produksjonsforhold og smittevern, og på tross av dette har sørget for at vi har fått TV-programmer av ypperste kvalitet. Vi gleder oss til Fagprisen-utdelingen på fredag! sier Åse Kringstad, leder i Virke Produsentforeningen og styreleder i Gullruten.

Se alle de nominerte til Gullrutens fagpriser her!

Programmer som «P3 Gull», «Maskorama», «Exit 2», «Rådebank 2», «Beforeigners» og dokumentaren «Kunstneren og tyven» utmerker seg i antall nominasjoner innenfor en rekke forskjellige kategorier.

Desidert flest nominasjoner har NRK-produksjonen «P3 Gull», som er nominert hele syv ganger. 

NRK er som alltid den dominerende aktøren med sine 28 nominasjoner, men bak statskanalen kommer eksterne miljøer som Fremantle (7), Fenomen TV-, film og scene (5), Rubicon (5) og Medieoperatørene (5).

Sendingen starter her kl. 15.00: