470.000 fikk med seg TV-bransjens store festkveld Gullruten på TV 2 lørdag. Det er 270.000 flere enn i fjor, da sendingen kun samlet 199.000 seere. 

Den lave oppslutningen ble den gangen forklart med at utdelingen ble flyttet til sluttet av juni hvor den havnet på det som da var en av årets varmeste dager så langt. Heller ikke i fjor var det publikum til stede da prisene ble delt ut.

Lørdagens sending, som ble spilt inn på H3 Arena på Fornebu i Bærum, hadde en andel på 43,5 prosent av alle seere mellom 10 og 79 år.

- Vi er godt fornøyd med det så sent på kvelden. Sendingen ble fin og jeg synes vi får mye ut av en bransjefest som er preget av at vi ikke har publikum i salen og som blir veldig annerledes, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

Fikk fem priser
TV 2 fikk fem priser i løpet av kvelden, mer enn både Discovery Networks Norge og Nordic Entertainment Group, som fikk henholdsvis én og ingen priser, men et stykke bak NRK som tok 13 av 20 priser.

- Vi er veldig fornøyde, og vi får priser i kategorier som er viktige for TV 2, som reality og konkurransedrevne reality, og det er utrolig kjekt at «Norge bak fasaden» blir anerkjent gjennom programlederne, sier Haldorsen.

Hun mener hele bransjen fortjener en klapp på skulderen etter året de har vært gjennom.

- Aller mest vil jeg takke en samlet norsk produksjonsbransje som nok en gang leverer helt glimrende gjennom et så ekstremt krevende TV-år og lager enormt mye bra program.

Milliontall for Lauritzen
Gullruten fikk god drahjelp av «Kompani Lauritzen», som hadde 685.000 seere og en andel på 54,7 prosent på TV 2 i forkant av utdelingen. Når man teller med de som har sett serien på TV 2 Sumo, i opptak og på reprisen, er seertallet på hele 1,1 millioner på lørdagens episode.

«Kompani Lauritzen» ble for øvrig hedret med Gullruten i kategorien beste konkurransedrevne realityserie på lørdag.

- Det er veldig moro. Dette er en slags anerkjennelse for noe som vi har jobbet mye med, men som mange andre også har jobbet med, sa Dag Otto Lauritzen til Kampanje etter prisutdelingen.

Les også: Else Kåss Furuseth er Gullrutens ubestridte programleder-dronning - se alle vinnerne her