I april slapp TV 2 nyheten om at TV 2 legger ned «Senkveld» etter 20 år. Nyheten kom etter at det ble kjent at Stian Blipp, som de siste årene har ledet programmet sammen med medprogramleder Helene Olafsen, ville gi seg som programleder.

I morgen, altså fredag 21. mai, går alle siste episode av «Senkveld» på lufta. 

Rett før innspillingen av den siste «Senkveld»-sendingen går i gang, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen at forberedelsene før sendingen har gått veldig bra. 

- Programlederne er spente og veldig klare, og kanskje litt vemodige. De er opptatt av at vi skal feire. Jeg tror de er spente og gleder seg. Jeg har akkurat snakket med begge to, sier Haldorsen til Kampanje. 

- Hva kan seerne forvente seg?

- De kan forvente seg en gedigen fest! Vi kommer til å vise publikums favoritt-øyeblikk som små stikk underveis i programmet. Det blir herlige gjensyn og utrolig mye glede. Det blir også om å gjøre å se om de klarer å knuse verdensrekorden i «Senkveld knuser verdensrekorder». 

Solveig Kloppen blant de siste gjestene
Haldorsen røper at det er skuespiller Solveig Kloppen og artisten SKAAR som står på kveldens gjesteliste. I tillegg skal Morten Ramm og Thomas Alsgaard være mentorer i innslaget «Senkveld knuser verdensrekorder».

- Vi har også fått med oss en Senkveld-fan med en livslang drøm om å besøke på sendingen. Det er en helt spesiell gjest, som alltid har ønsket å besøke programmet. Det er det eneste jeg kan røpe nå, sier Haldorsen. 

- Du har tidligere nevnt at da Thomas Numme og Harald Rønneberg ga seg som programledere, ville «alle» være gjester. Har kjendisene også stått i kø denne gangen? 

- Jeg har inntrykket av at de har fått alle de gjestene har hatt lyst til. Jeg tror det har vært enkelt å booke gjester. Det tror jeg absolutt. Det ser veldig fint ut, det jeg har sett på kjøreplanen, sier Haldorsen. 

- Hvilke forventninger har dere med tanke på seertall? 

- Vi forventer bare at det blir en fantastisk fin sending. Seertall uttaler jeg meg aldri om. Det er ikke viktig nå - nå er det viktige at de får avslutte på best mulig vis. Så er vi fornøyde uansett. 

Trond Kvernstrøm: - Helt sykt!
Avslutningsvis sier Haldorsen at hun ønsker å takke programlederne Helene og Stian. 

- Og ikke minst The Oslo Company med Trond Kvernstrøm i spissen. Dette har vært en glede, en skikkelig energi-boost. Så gleder vi oss til en fortsettelse med profilene på andre flater - uten at vi er ferdig snakket om det, avslutter hun. 

For Kvernstrøm er det ekstra spesielt å si farvel til Senkveld.

- Det har vært fint og vemodig for redaksjonen og oss i The Oslo Company å planlegge siste sending, men alt har en slutt, også Senkveld, sier Kvernstrøm til Kampanje og fortsetter: 

- Og for min egen del så er jeg full av takknemlighet. Jeg har fått fulgt Senkveld i 20 år, først i Rubicon, så med Monster, og med Plan-B da jeg var programdirektør i TV 2, og nå med The Oslo Company og en gull redaksjon. Det er helt unikt å få jobbe med et program i så mange år, det et helt sykt!