Fantasy Premier League-sesongen 2020-2021 er nå over og tabellen klar. Kampanje inviterte i fjor hele bransjen til å delta i Kampanje-ligaen og konkurrere om tittelen «bransjens beste Fantasy-spiller». 372 spillere har i åtte måneder knivet om førsteplassen og påfølgende skryterett.

Underveis har både Anne-Cathrine Lund i Walt Disney Company og Thorbjørn Ruud i Pol reklamebyrå ligget i tet, men det er en markedsdirektør i OneCall som går av med seieren. Albert Arli vant Kampanje-ligaen 2020-2021 med sine 2581 poeng.

- Du er bransjens beste Fantasy-spiller, hvordan føles det?

- Jeg er egentlig litt usikker på om jeg tilhører bransjen, så noen vil kanskje hevde at jeg kommer og «stjeler» prisen, men jeg jobber jo såpass mye med reklame, produksjons- og mediefolk så føler meg jo som en del av bransjen også, sier Arli til Kampanje.

- Jeg lurer på om vi satt sammen med noen i det ene byrået vårt og en kollega som lurte på om jeg var med i Kampanje-ligaen, så meldte jeg meg på. Det var jo veldig mange folk med, så man tror jo ikke at man vinner, fortsetter han.

Se Kampanje-ligaens topp ti lenger ned i saken.

- Det psykologiske spillet
Arli forteller at han har fått høre det fra kompiser når det har vært runder med særdeles god poengfangst.

- Litt av trikset mitt, som andre kan irritere seg over, er å spille ned egne sjanser før runden for så å overlevere. Selv om jeg nok har blitt gjennomskuet så liker jeg fortsatt å gjøre det som en del av det psykologiske spillet, sier Arli og ler.

Han har også fått kjeft når det har gått veldig bra i ulike venneligaer.

- Litt «du har tydeligvis tid til å drive på med dette», men for tre måneder siden fikk vi en baby så jeg tror heller trikset er at jeg ikke hadde så mye tid. Man rekker ikke å overtenke, og må heller snike inn Fantasy der du har muligheten. Så det kan være det er det som har gått bra denne gangen.

Se Kampanje-ligaens topp-ti:

Plassering Spiller Selskap Antall poeng
1. Albert Arli OneCall 2581
2. Hans Hytten OMD Norway 2571
3. Christian Hunstad Flotvik NENT 2555
4. Ruben Lisøy NENT 2513
5. Eirik Barosen Antonsen Mystore.no 2504
6. Ola Svanheld TV 2 2494
7. Jørgen Røgeberg GroupM 2491
8. Filip Lundberg Hovland Mood Communication 2488
9. Petter Woldseth Jørgensen NENT 2486
10. Espen Froestad GroupM 2485


- Første året det går skikkelig bra
Arli vant ikke bare Kampanjes Fantasy-liga, han kom også på 345. plass i verden blant over åtte millioner spillere. Hans 2581 poeng ga han også en 30. plass i Norge.

- Dette er første året det går skikkelig bra, så jeg tror det handler om at når du først får litt medvind så tør du å gjøre andre ting enn du ville gjort ellers. Når du er i ledelsen så føler du deg litt smartere. Men jeg skal ikke overanalysere heller, for det er et godt innslag av tilfeldigheter og flaks.

- Hva blir målet for neste sesong, vinne hele Fantasy Premier League (FPL)?

- Jeg har ikke kommet så langt i profesjonaliteten rundt FPL at jeg har staket ut noen målsetting for neste sesong, men jeg vil jo være med fortsatt, sier Arli. 

Han forteller at han først vurderte å ta et pauseår, men at det ikke blir noe av det nå.

- Målet neste år er å gjøre de samme smarte tingene, men jeg tør ikke satse på topp 500 en gang til. Når samboeren min leser denne saken så kan det jo hende det blir enda mindre tid til å holde på med dette, sier Arli.

Albert Arli, Hans Hytten og Christian Hunstad Flotvik vinner ett år med Kampanje Premium, samtidig som Arli får med seg den gjeve ligapokalen hjem.

Vinner pokalen:

Albert Arli, markedsdirektør i OneCall, vant Kampanje-ligaen 2020-2021 og tar med seg seierspokalen hjem.