Den store snakkisen etter finalen i Melodi Grand Prix lørdag kveld var hvorvidt den italienske frontfiguren i rockebandet Måneskin hadde sniffet kokain under sendingens siste del. Men i en melding lagt ut på Eurovisions sider slår Eurovision-arrangøren EBU fast at bandet ikke brukte narkotika under sendingen.

- Det bekymrer oss at feilaktige spekulasjoner fører til falske nyheter som har overskygget konkurransens ånd, resultatet og urettmessig rammet bandet, heter det i en melding.

TV-bildene som avstedkom ryktene, viste at vokalist Damiano David bøyde seg ned mot bordet på «greenroom». Dermed kom beskyldninger om at han tok kokain. Selv sier David at han ryddet opp i knust glass.

- Det ble ikke brukt narkotika i «greenroom», og vi anser saken som avsluttet, melder EBU.

Allerede under pressekonferansen etter showet lørdag avviste bandet og David at det ble sniffet kokain.

- Vi er klare for å bli testet, for vi har ingenting å skjule. Vi er her for å spille musikk, og vi er så glade for å vinne Eurovision og vi ønsker å takke alle for støtten. Rock'n'roll dør aldri. Vi elsker dere, skrev bandet i en melding på Instagram-story som et motsvar til ryktene.

Norge og den norske artisten Andreas Tix Haukland endte på 18. plass.

Les også: Dagbladets MGP-anmelder nekter å heie på Tix i finalen: - Nei, nei, er du gæren