Lørdag kveld er det duket for finale i Melodi Grand Prix, Eurovision Song Contest. 900.000 nordmenn så Tix sikre seg finaleplass i semifinalen med låten «Fallen Angel» og NRK håper på tidenes TV-fest lørdag. 

Gårsdagens semifinale, der Norge verken deltok eller kunne stemme, hadde 499.000 seere på NRK1.

Les også: Tix løftet Eurovision - nå håper NRK på finalefest

Dagbladets anmelder Anders Grønneberg fikk mye oppmerksomhet da han sa han skulle spise Tix sitt pannebånd om artisten vant den norske finalen, og trillet terningkast én. Grønneberg holdt sine ord og spiste pannebåndet på Debatten i vinter. 

Grønneberg har ikke endret syn på låta før morgendagens store finale.

- Jeg har jo anmeldt alle låtene, og tirsdag da Tix deltok i første semifinale, anmeldte jeg alle delfinalistene, og da konkluderte jeg med den samme terningen, sier Grønneberg til Kampanje.

- Sagt er sagt, og spist og spist. Bare fordi jeg fikk mye motgang kan jeg ikke finne ut at jeg må like den. Jeg har jo ryggrad, fortsetter Grønneberg.

Han begrunner terningkastet slik:

- Det er en klein affære på alle måter, men den ble litt mindre klein med engelsk tekst. Alt blir jo greiere med engelsk tekst, du får en distanse og du tenker ikke på hva som blir sagt, men jeg synes ikke det er noen stor låt. Det har jeg alltid ment.

- Fint at han gikk til finalen
Grønneberg understreker at det ikke er to streker under en anmeldelse.

- En kollega av meg anmeldte TV-opptredene, jeg har anmeldt låtene og ikke TV-opptredener. Min kollega ga terningkast fire til Tix og mente låta har løftet seg og at sceneshowet trakk opp. Så det er ikke to streker undet et anmeldersvar, det er øra som hører, også den visuelle biten som kan løfte den. Så den har fått en ener og en firer i Dagbladet nå.

- Jeg må legge til at jeg synes det var fint at han gikk videre til finalen, det er mye morsommere for oss nordmenn å sitte å se på en finale hvor vi er med. Men jeg tror ikke han har noen særlig sjanse, men sceneshowet tror jeg mange synes er ålreit og blendende med svarte djeveldemoner og han som den hvite engelen.

- Så du heier på Tix lørdag?

- Nei, nei, er du gæren. Jeg sier at det var morsomt for nasjonen at han gikk videre, fordi det er morsommere å se på når vi er med. Det er også morsommere å se et fotball-VM når Norge er med, selv om vi er ræva, sier Grønneberg.

Italiensk favoritt
Dagbladets anmelder som selv er musiker og bassist i CC Cowboys, holder det italienske bidraget, rockebandet Måneskin med sangen «Zitti e buoni», som favoritt. 

- Det er favoritten, også liker jeg også den franske og det islandske bidraget. Malta har også en morsom låt, men det er først og fremst Italia og bandet Måneskin som jeg liker best, sier han.

- Navnet kommer av at bassisten i Måneskin har danske aner. Det er frekk rock og de ser androgyne ut, og det er en veldig bra låt. Noe av det beste jeg har hørt i den europeiske MGP noen gang, fortsetter Grønneberg.

Les også: Ikke siden 2017 har flere sett Melodi Grand Prix