- Det er skuffende, men dessverre ikke overraskende, at regjeringen ved kulturministeren er så passiv til hvor en statlig institusjon med over 2.000 arbeidsplasser skal ligge. Igjen blir Groruddalen sviktet, sier stortingsrepresentant Jan Bøhler (Sp).

Les mer: NRK flytter til Ensjø - betaler 800 millioner for tomta

Han ville heller plassert NRK ved Grorud stasjon.

- Det ville gitt NRK en sentral beliggenhet og utjevnet forskjeller. Det vil være et langt sterkere samfunnsbidrag enn tomten NRK-styret ønsker. Vi som folkevalgte må bruke de verktøyene vi har for å skape en positiv samfunnsutvikling, sier Bøhler.

Han sier Sp går til valg på å legge NRK til området ved Grorud stasjon, og at dette vil bli prioritert i eventuelle regjeringsforhandlinger.

- Det blir ikke tatt et spadetak på lenge ennå, så vedtaket er fullt mulig å omgjøre, sier Bøhler.

(©NTB)