«Kjære landsmenn» blir en av høstens største satsinger på TV 2. Der møter vi Atle Antonsen som kong Johan og Ine Jansen som dronning Isabella. De får seg en støkk når en meningsmåling viser at kun 48 prosent av det norske folk synes de gjør en god jobb.

Jeg tente med en gang jeg hørte idéen til denne serien. Det er både pirrende og interessant å dykke ned i hvordan denne kongefamilien bak lukkede dører reagerer på ting i samfunnet, sier Atle Antonsen i en pressemelding.

Antonsen og Jansen har tidligere spilt sammen i filmen «Norske byggeklosser», «Jul i Blodfjell» og humordramaserien «Aldri voksen».

Jeg synes det er en fest å jobbe med Atle! Vi har jobbet sammen flere ganger før, men dette er første gang vi har hatt et så langt løp sammen - og som ektepar. Denne serien har store spenn - humor og drama, kongelige utfordringer, så vel som familiære. En slags norsk «The Crown» med en komisk vri, om du vil. Vi håper og tror det vil være historier her som både unge og voksne både vil kjenne seg igjen i og le av, sier Ine Jansen. 

Det er produksjonsselskapet Plan-B som står bak «Kjære landsmenn», og serien er skrevet av serieskaper Pål Huuse, Tina Rygh, Birgitte Rustad Wegener og Kjersti Ugelstad. Konseptuerende regissør er Hallvar Witzø. 

Programredaktøren i TV 2 tror serien vil være fenge bredt.

- Denne dramakomedien gleder vi oss veldig til å dele med seerne, og vi er stolte av å ha Atle Antonsen og Ine Jansen i hovedrollene. «Kjære landsmenn» viser et «kunne ha vært»-kongehus. Det er umiskjennelig norsk og vi vil kjenne igjen hvordan vi tenker rundt det norske likhetssamfunnet og de kongeliges privilegier, og hvordan en kongelig høyhet kan være folkelig og en «vanlig» far, mor, ektefelle og samtidig «hevet over folket», forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.