Det amerikanske telekomselskapet AT&T fortsetter å jobbe i mediemarkedet etter at selskapet for noen år siden kjøpte eieren av CNN, HBO og Warner Bros.

Nå går spekulasjonene på at AT&T vil slå sammen sien medieenheter i Warner Media med det amerikanske TV-konsernet Discovery som blant annet eier TV-kanalen med samme navn, Eurosport og strømmetjenesten Discovery+, skriver Financial Times.

Det har lenge gått rykter om at Discovery, som også eier flere nordiske TV-kanaler med TVNorge som den mest kjente, har vært i spill, men opplysningene har aldri blitt bekreftet. Nå kan den britiske næringslivsavisen fortelle at noe stort er på gang.

Styret i AT&T skal ifølge avisen ha hatt et møte med tanke på å godkjenne avtalen søndag og det er ventet en offisiell melding i løpet av uken. Ingen av partene har så langt valgt å kommentere opplysningene som også er gjengitt av Bloomberg.

Det nye selskapet vil få en markedsandel på 150 milliarder dollar, men det er usikkert hvordan strukturen i det nye selskapet vil se ut, annet enn at AT&T vil ha majoriteten. Discovery har i dag en markedsverdi på snaue 24 milliarder dollar på børsen i USA, mens AT&T har en markedsverdi på 230 milliarder dollar.

Til sammenligning har Disney en markedsverdi på 350 milliarder dollar og Netflix drøye 200 milliarder dollar.

Utover å få en enda bredere portefølje av TV-kanal som vi spenne over alt fra nyheter, film og serier til dokumentarer og naturprogrammer, vil AT&T og Discovery også få muligheten til å bygge opp en gigant på strømmemarkedet med tjenestene HBO Max og Discovery+. Dermed kan det bli både «Game of Thrones», sport og kokke- og oppussingsprogrammer i ett og samme abonnement.

Kombinert har AT&T rundt 60 millioner strømmekunder verden over med sin HBO-tjenesten og selskapet har et mål om å nå opp mot 150 millioner kunder i løpet av 2025. Nå kan selskapet mulig plusse på nye 15 millioner Discovery+-abonneneter.

Avtalen kan komme til å finne sted fem år etter at AT&T første store, strategiske skritt i retning av å bli verdens største, helintegrerte media- og distribusjonsselskap.