Det var ikke bare NRK som inviterte til TV-fest på lørdag, og selv om Eurovision-finalen samlet desidert flest seere med et snitt på nesten 1,5 millioner, kan også TV 2 glede seg over høye seertall.

Lørdagens finale av «Kompani Lauritzen» har så langt en Total Screen Rating på 1.171.000 seere. 603.000 så programmet lineært på TV 2 lørdag kveld, der andre del gikk i direkte konkurranse med Eurovision. 

- Det er fantastisk og vi vet at disse tallene kommer til å øke utover i uken. Så langt er det et snitt på 1,3 millioner som har sett hele sesongen, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Hun deler ut «en diger takk» til produksjonsselskapet Seefood TV med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård i spissen.

Hun ser heller ingen grunn til å legge lokk på at TV 2 ønsker seg mer av seersuksessen.

- Jeg kan vel bekrefte at det blir mer «Kompani Lauritzen». Det ville vært rart om ikke vi hadde lyst på mer av dette, sier Haldorsen.

«Kompani Lauritzen» ble en umiddelbar suksess i sin første sesong i fjor vår. Programmet har vunnet to Gullruten-priser for Årets nyvinning i fjor og Årets konkurransedrevne realityserie i år.

Les mer: Gullruten til Kompani Lauritzen

Senkveld økte i siste sending
Det blir imidlertid definitvt ikke noe mer «Senkveld». Fredag kveld avholdt Stian Blipp og Helene Olafsen tidenes siste sending av talkshowet, som har vært på lufta i en eller annen form i 20 år. 

Siste sending har en Total Screen Rating på 434.000. Det er 128.000 flere seere enn forrige program hadde.

- Det er strålende levert. En nydelig avslutning som av programmet, sier Haldorsen.

Les også: Her er gjestene som få rbli med på siste Senkveld-sending: - Det blir en gedigen fest

Uklar arvtaker
Det er foreløpig ikke klart hva som skal ta over for «Senkveld» i høst.

- Det må vi komme tilbake til, sier Haldorsen.

- Det begynner å haste?

- Vi har mange tanker og veldig mye på lager, så akkurat hvordan vi stabler høsten, må vi komme tilbake til. Men at vi skal få noe veldig bra også etter «Senkveld», det kan vi forsikre alle om. 

Nyheten om at TV 2 legger ned «Senkveld» ble kjent kort tid etter at Stian Blipp gjorde det klart at han ville gi seg som programleder etter vårens sesong. Blipp og Olafsen tok over programlederjobben etter Thomas Numme og Harald Rønneberg høsten 2018.