Nordic Entertainment Group (Nent Group) legger frem sine resultater for første kvartal i dag, og de viser at den norske strømmegiganten fortsetter veksten med 127.000 nye Viaplay-abonnenter. Totalt teller Viaplay nå 3.147.000 abonnenter, 25 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Målet til Nent Group er å legge til 650.000 abonnenter i hele 2021, hvor 400.000 skal komme fra Norden og resten fra nye markeder.

I februar selskapet inn 4,3 milliarder svenske kroner fra eksisterende og nye aksjonærer til en internasjonal ekspansjon. Tidligere i år ble Viaplay lansert i Estland, Latvia og Litauen, senere i år står Polen og USA for tur.

Les mer: Vil lansere Viaplay i USA: - Skal bli den europeiske strømmemesteren

- Q1 var nok et travelt kvartal for oss hvor vi har vist at vi er godt på vei til å nå målene vi har satt i vår femårsstrategi. Vi har oppnådd mye til tross for utfordringene vi møter som følge av koronapandemien, sier konsernsjef Anders Jensen i resultatmeldingen.

Nent Group hadde en omsetning på 2,9 milliarder svenske kroner i første kvartal mot 3,3 milliarder i samme kvartal i fjor, som inkluderte et bidrag på 723 millioner svenske kroner fra Viasat Consumer, som nå er skilt ut og slått sammen med Canal Digital i det nye selskapet Allente.

Resultat før skatt var på 187 millioner kroner (- 8,3 prosent).

Viaplay står for 34 prosent av omsetningen, mens andre abonnementsalg står for 35 prosent. 

Reklamesalget står for 29 prosent av omsetningen, og her viser Nent Group til en vekst i etterspørselen, selv om Nent Groups markedsandeler har falt både i Norge, Sverige og Danmark.