Det blir mer TV-fotball på Viaplay og de lineære TV-kanalene til Nordic Entertainment Group. For det børsnoterte mediekonsernet har ikke mistet appetitten på den beste fotballen. Nå har selskapet gjort «en historisk avtale» med den tyske seriefotballen i en avtale som strekker seg frem til 2029. 

- Denne avtalen tar Nent-gruppen et skritt nærmere vår ambisjon om å bli europamester I strømming, sier administrerende direktør i Nent-gruppen, Anders Jensen. 

Les også: Nent Group hentet 127.000 nye Viaplay-abonnenter i første kvartal

Dermed har Nent-gruppen sikret seg rettighetene til å vise storlag som Bayern München, RB Leipzig og Borussia Dortmund og dermed også den norsk stjernespilleren Erling Braut Haaland i ni markeder som strekker seg over hele Norden, Baltikum og Polen.

I en melding heter det at Viaplay vil sende mer enn 300 Bundesliga-kamper hvert år.

- Bundesliga skårer så høyt på engasjement, kvalitet og involvering av fans og Viaplay kan nå bringe supportere, både på våre nye og etablerte markeder, enda nærmere sine helter hver uke helt frem til slutten av dette tiåret. Det er et historisk partnerskap på tvers av ni land og det er akkurat dette vi er på jakt etter, lange kontrakter som gjør det mulig for oss å ha et langsiktig perspektiv på å utvikle tjenesten vår, sier Jensen. 

Mediekonsernet har de siste årene nærmest støvsugd markedet for sportsrettigheter og sitter med Premier Leauge i hele Norden fra og med sommeren 2022, vintersport og håndball.

- Den engelske fotballen får vi inn med morsmelken, mens det tar litt tid å forstå hvor spektakulær Bundesliga er med fantastiske stadioner, lidenskapelig fan-kultur og klubber som produserer nye stjerner hele tiden. At Nent Group har blitt stedet hvor vi kan følge Haaland sitt eventyr, er vi veldig glade for. Det norske folk har nå for alvor sett hvor viktig Bundesliga er for fotballens utvikling. Mine to favorittligaer har alltid vært den engelske og den tyske. At vi nå fra neste sommer skal vise begge gleder meg enormt, sier fotballekspert i Viaplay, Jan Åge Fjørtoft, i en pressemelding.

Selskapet har også hatt rettighetene til den tyske fotballen tidligere. 

Les også: Nent sikrer seg Bundesliga til 2025: - Haaland-effekten er reell