VG vinner «Den store journalistprisen» for sin dekning av koronakrisen. I en pressemelding heter det at «siden 3. mars i fjor har VG kontinuerlig oppdatert befolkningen om utviklingen i koronasmitte, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Antall smittede, innlagte og døde har hele tiden vært en viktig del av koronaoversikten.»

- Helt siden 3. mars i fjor har folk daglig fulgt med på VGs koronaoversikt. Den har både opplyst og beroliget. Den har gjort vår kamp mot smittespredningen mer effektiv. VG har fylt, og fyller, et enormt informasjonsbehov, sier juryleder Finn E. Våga.

Prisen er på 100.000 kroner, og deles ut av Norsk Presseforbund. Bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2.

Ifølge mediehuset selv har målet vært og til enhver tid «gi alle nordmenn tilgang til nødvendig og oppdatert informasjon om pandemien». Det har gitt en enorm effekt på visningstallene som snart runder 400 millioner sidevisninger.

– Det er alltid en ære å vinne Den store journalistprisen. I år oppleves anerkjennelsen ekstra gjev, for pandemien er utvilsomt den største saken i vår tid. I VG definerte vi «koronaoversikten» som en journalistisk vaksine. Responsen har vært overveldende. Selv om lesernes tilbakemeldinger er viktigst, er vi i dag usigelig stolte over å motta prisen. Hele VG takker juryen. Jeg takker alle journalistene, utviklerne og lederne som sammen skapte «koronaoversikten». Dette er en lagseier, sier ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro.

Det er ikke første gang VG vinner denne prisen også i 2019 og i 2015 fikk VG utmerkelsen for sitt journalistiske arbeide. 

Les også: VG får journalistpris for Tolga-saken: - Satt søkelyset på sider av vårt velferdssamfunn som opprører