Da det ble kjent at Stian Blipp ville gi seg som programleder i «Senkveld» etter vårens sesong, startet spekulasjonene om hvem som kunne erstatte han og bli Helene Olafsens nye makker. Nå avblåser TV 2 jakten og legger ned programmet som har vært på lufta i ulike former siden 2001.

Alle gode ting kommer til en sluttDet gjelder også for «Senkveld» som har gitt oss to tiår med gode opplevelser. Programmet har betydd svært mye for seerne og gjort en enorm jobb for TV 2, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen i en pressemelding.

Hun kaller «Senkveld» for en av de aller største bærebjelkene i TV 2s historie.

Nå går vi mot nye tider og må vende blikket framover. Vi skal fornye oss og TV 2 må derfor prioritere annerledes. Når vi nå velger å takke av en av TV 2s viktigste programserier de siste 20 årene, så stopper vi mens programmet fortsatt er en suksess, forklarer hun.

- Gir seg på topp
De to første årene var det Hans Christian Andersen og Tommy Steine som var programledere, men de aller fleste forbinder nok programmet med Thomas Numme og Harald Rønneberg, som var programledere i hele 15 år.
Stian Blipp og Helene Olafsen overtok i 2018.

Nå gjenstår det seks programmer av den aller siste sesongen, som avsluttes fredag 21. mai. 

- Da Thomas og Harald ga seg, ville alle være gjester. Nå går vi mot de aller siste seks sendingene i «Senkveld» sin historieVi lover seerne noen fantastiske programmer inn mot den store finalen. «Senkveld» kommer garantert til å gi seg på topp, sier Haldorsen.

- Har nok klødd seg i hodet
I fjor høst hadde «Senkveld» et snitt på 372.000 seere. Det er ikke dårlige seertall, mener TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

- Det er ikke uendelig mange programmer som leverer seertall i den størrelsesorden, og det har også vært et trygt og godt program med en fin seerstruktur som har vært veldig attraktiv for annonsørene. Det vil være viktig for de når det rommet skal fylles, sier hun til Kampanje.

- Er du overrasket over at de legger ned «Senkveld»?

- De har nok klødd seg litt i hodet på om de skulle gjennomføre et nytt programlederskifte, og så tipper jeg at de nå har et annet konsept som de har tro på, som de har tenkt til å fylle den sendeflaten med.

- Du tror de har et program klart som de kan erstatte «Senkveld» med?

- Jeg vil tro at de har noen tanker om hva de skal fylle flaten med, ellers så tror jeg de hadde gått en runde til for å se om de hadde funnet et nytt makkerpar.

Les også: Stian Blipp slutter i Senkveld: - Veldig vemodig