Både mediene og den forrige presidenten i USA, Donald Trump, tilbrakte tiden sammen i et «elsk og hat»-forhold, der mediene sikret seg rekordhøye leser- og seertall mens Trump fikk oppslag på oppslag i de samme mediene. Men nå har trenden snudd. Både aviser og nyhetskanaler sliter med å holde publikumstallene oppe etter at Trump gikk av som president.  

Ifølge Aftenposten sank nyhetskanalene Fox News og CNN med henholdsvis 40 og 32 prosent i seertall fra fjorårets siste kvartal til første kvartal i år, og viser til en artikkel i Deadline.

Aftenposten melder videre at flere amerikanske aviser også fikk nedgang i lesertall.  The Washington Post og The New York Times fikk begge en enorm økning i antall abonnenter i løpet av Trumps presidentperiode. Men nedturen har siden vært brutal. Avisene må konstatere fall i lesertallene på henholdsvis 26 og 17 prosent i månedene etter Trumps exit.

Trump brukte ord som «folkefiender» om mediene, men bidro likevel til vekst. De tre største nyhetskanalene fikk en dobling i perioden fra året før hans presidentkampanje i 2014 til slutten av hans presidentperiode i 2019. Trump selv var klar over at han bidro til medienes popularitet:

- Alle typer medier vil falle sammen om jeg ikke er der, for uten meg vil seertallene deres gå rett vest, sa Donald Trump i The New York Times i desember 2017.

Da Trump gikk av, ble hans spådom satt på prøve. Om ikke mediene har falt sammen, har de iallfall hatt et betydelig fall i antall seere og lesere.