Tove Bjørgaas er klar for tredje runde som USA-korrespondent for NRK. Hun var tidligere utstasjonert i USA både i 2006-2010 og 2014-2018, og har dekket seks amerikanske presidentvalg.

- Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet. De siste årene har vært svært dramatiske for amerikanerne. Jeg gleder meg til å fortelle fra dette landet slik det utvikler seg etter pandemien og etter Trump.  Sammen med min gode kollega Lars Os blir det kjempegøy å ta NRKs USA dekning videre, sier Tove Bjørgaas i en pressemelding.  

Hun har mastergrad i internasjonal økonomi og amerikansk utenrikspolitikk fra Johns Hopkins University i Washington D.C. (2001) og journalistutdanning fra daværende Høgskolen i Oslo (1997). De siste årene har hun vært en av programlederne i podkasten «Krig og Fred». Hun ut boka «Frykt og forandring, Barack Obamas USA» i 2011.

- Tove Bjørgaas er en av våre mest erfarne utenriksjournalister. Hun har tett og nær kunnskap til USA som hun har opparbeidet gjennom flere tiår. Hun har gjennom valgkampen og valget i fjor vist at hun kan formidle en komplisert politisk situasjon på en god og tilgjengelig måte. Gjennom arbeidet med «Krig og fred»-podkasten fikk hun også fram nye og unge stemmer fra USA. Vi ser fram til hva hun kan få til av journalistikk i perioden som USA nå går inn i. Selv om nyhetstrykket er mindre etter at Donald Trump tapte valget, er ikke USAs problemer løst, sier fungerende fagredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen 

Lars Os er allerede ansatt som korrespondent i Washington D.C. og vil være på plass i den rollen fra august i år.