Styreleder i Fagpressen Erik Nord gikk brått bort lørdag 10. april.

- Det er et stort tap for oss alle, særdeles for Elin og døtrene, men vi hadde et veldig nært forhold som søsken og han har vært en super onkel for mine barn, sier søsteren Mette Nord, som til daglig er leder av Fagforbundet til Kampanje.

Nord var født 8. mars 1956 og hadde akkurat fylt 65 år, men var fortsatt aktiv i styresammenheng i Fagpressen og hadde mange venner og bekjente fra den norske mediebransjen. Administrerende direktør i Fagpressen, Per Brikt Olsen, sier han fikk høre om den triste nyheten mandag morgen. 

- Det er ufattelig trist og våre tanker og kondolanser går til hans kone, barn og storfamilie, sier Brikt Olsen.

Brikt Olsen sier Erik Nord nylig hadde blitt gjenvalgt som styreleder i Fagpressen, et verv han hadde hatt helt siden 2017.

- Fra første dag viste Erik et sterkt engasjement. Selv i de periodene han har vært sykmeldt, har han deltatt i prosesser og møtevirksomhet, noen ganger til og med fra sykehuset. Vi har visst om at han har slitt med lav lungekapasitet, og at han har vært gjennom grundige undersøkelser for å finne løsninger for en bedre helse, sier Per Brikt Olsen i et minneord som Kampanje i dag vil publisere på sine sider.

Du kan lese hele minneordet her: - Et særdeles hyggelig, klokt og omgjengelig menneske

- Et kunnskapsrikt menneske
Erik Nord hadde mange venner i den norske mediebransjen, ikke bare fra tiden som styreleder i Fagpressen. Han begynte sin mediekarriere som journalist i Schibsted og Aftenposten, der han senere også fikk en redaktørtittel. Erik Nord rakk også innom den norske PR-bransjen som partner i Geelmuyden Kiese.

Men mest aktiv på mediescenen var Erik Nord på 2000-tallet, først som viseadministrerende direktør i Telenor Broadcast under Stig Eide Sivertsen, og senere som leder av Telenor Media and Content Services fra 2008.

- Det var veldig trist å høre. Erik Nord har vært en god venn og en god kollega i veldig mange år og i forskjellige faser både i min tid i Schibsted og tiden i Telenor. Han var et kunnskapsrikt menneske med et stort engasjement og jeg har hatt veldig mye glede av å jobbe med Erik i mange år, sier den tidligere toppsjefen i Telenor Broadcast, Stig Eide Sivertsen, i Kampanje.

På 2000-tallet var Nord sentral i en rekke store transaksjoner og omstruktureringer i og av den norske medieindustrien, med det etter hvert svært så berømte milliardkjøpet av norsk fotball som TV 2 og Telenor stod bak i 2005, digitaliseringen av det norske TV-markedet med etableringen av RiksTV og ikke minst spillet om det norske avismarkedet der gamle A-pressen kjøpte konkurrenten Edda Media, og salget av TV 2.

- Han kunne mediemarkedet
En av dem som jobbet tett med Erik Nord på den tiden var dagens kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som dengang var en av konserndirektørene i aviskonsernet A-pressen. 

- Det er jo et sjokk og utrolig trist, og tankene mine går først og fremst til Elin og familien. Erik var en som jeg samarbeidet veldig tett med i mange år, og han var min styreleder i en periode i Amedia, eller A-pressen, som det den gang het. Det var jo i en periode hvor det skjedde ekstremt mye på det norske mediemarkedet, og det var egentlig ganske dramatiske tider med kjøpet av Edda Media og salget av TV 2. Men jeg hadde et veldig godt og nært samarbeid med Erik på denne tiden. Han var jo Telenors mann i disse årene, men han kunne dette gamet og han kunne mediemarkedet. Han var en utrolig erfaren leder som hadde vært med på mye og en veldig god samarbeidspartner. Nei, dette var veldig trist, sier NRKs kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen, til Kampanje. 

Nord var også i mange år styreleder i A-pressen og satt også i styret i TV-distributøren RiksTV og hans navn ble ofte trukket inn i saker når nye sjefer skulle ansettes i medieselskapene.