Navn: Shazia Majid

Alder: 46

Stilling: Kommentator i VG

- Hvordan har overgangen fra å være reporter til politisk kommentator i VG vært? 

- Det har vært både veldig givende og veldig krevende. Det er et privilegium å kunne mene på kommentarplass i landets største avis. På samme tid står vi en ekstrem hendelse som pandemien er - og det fordrer en nøyaktighet, årvåkenhet og en analysekapasitet som krever sin kvinne. 

- Bypåske eller fjellpåske?

- Skulle ønske jeg kunne si fjellpåske, men det må bli bypåske. Jeg tror ikke jeg noen gang har hatt fjellpåske.

- Hva spiser og drikker du i påsken?

- Lammelår har jeg allerede stekt og spist. Men jeg har en til liggende som skal tilberedes i løpet av påsken. Ellers går det i påskegodt. Når det gjelder drikking har jeg intet spennende å meddele, da jeg ikke drikker alkohol.

- Hvilken strømmetjeneste er best akkurat nå?

- Jeg har både HBO og Netflix, men av en eller annen grunn blir det mest Netflix. 

- Hvem heier du på i debatten mellom PR-byråene og Trygve Slagsvold Vedum og hvorfor?

- Lobbyvirksomhet bør være gjennomsiktig. Det er problematisk når eks-politikere går rett over til PR-byråene, og så tilbake igjen. Det forvitrer troverdigheten til forvaltningen. Men jeg er usikker på hvor den grensen skal settes. Nå ser jeg at Vedum nylig har ansatt en kommunikasjonsrådgiver fra PR-bransjen. Det sier noe om at Norge er en andedam. 

- Bør Norge gå inn for en boikott av fotball-VM i Qatar?

- Ja. det syns jeg Norge bør. Vi er en liten nasjon, men vi har stor sosial kapital. Det skal være litt flaut for Qatar å behandle gjestearbeidere som undermennesker. Vi skal gjøre det litt ubehagelig, selv om vi kanskje ikke får stanset den umenneskelige utnyttelsen helt. Neste gang klarer vi kanskje å stramme inn andre versting-land? 

- Tror du folket kommer til å tilgi Erna Solbergs sushi-bursdag og Ap-toppenes nachspiel, og hva mener du er årets koronaflause så langt?

- Jeg er helt overbevist om at sushi-bursdagen er tilgitt og glemt dagen pandemien er over. Selv om akkurat den bursdagen er årets koronaflause så langt. 

- «Kompani Lauritzen», «71 grader nord» eller «Ex on the Beach – Afterski», hvilken realityserie ville du valgt å delta i og hvem ville du hatt med deg?

- «Kompani Lauritzen». Jeg har en overkropp som ikke takler en push-up. Og hadde fått mentalt sammenbrudd på dag én, men det hadde vært litt av en opplevelse å bli utfordret. Jeg hadde tatt med NRKs Noman Mubashir. To pakistansk-norske er bedre enn en. 

- Hvem kom best og verst ut av Oprah Winfreys intervju av Meghan og Harry?

- I motsetning til folk flest syns jeg Meghan og Harry kom godt ut av det. De røsker virkelig til i et utdatert klansystem som det britiske kongehuset er. Og rent journalistisk syns jeg det er problematisk at Oprah som er god venn av paret gjør intervjuet. Selv om jeg registrerte at hun stilte dem noen vanskelige spørsmål. 

- Hva er ditt personlige mål for år to av koronapandemien?

- Overleve!