Polaris Media går inn på eiersiden i Good Game gjennom en rettet emisjon i selskapet. Det skriver Good Game i en pressemelding. Selskapet er det dominerende e-sportselskapet i Norge, og driver blant annet nettstedet Gamer.no og Europas største nasjonale e-sport-liga, Telialigaen. 

Det er tidligere TVNorge- og Discovery-sjef Harald Strømme som i dag er største eier i Good Game. Han overtok både ligaen og nettstedet Gamer.no fra Teknisk Ukeblad for tre år siden.

- Good Game representerer det viktigste økosystemet for e-sport i det norske markedet, og driver den sterkeste redaksjonelle plattformen for gaming-interesserte gjennom Gamer.no. Vi er imponert over den sterke posisjonen Good Game har tatt, sier Håvard Kvalheim, konserndirektør prosjekt og forretningsutvikling i Polaris Media i en pressemelding.

- Vi er overbevist om at det ligger et stort vekstpotensial i Good Game i årene fremover, som den ledende aktøren i et sterkt voksende marked, og tror det finnes betydelige synergier mellom de to selskapene, legger Håvard Olstad til, senior forretningsutvikler i Polaris Media.

Går inn med ti millioner
Polaris Media investerer ti millioner kroner i Good Game. Det priser selskapet til 45 millioner kroner etter emisjonen. Polaris Media vil ha en eierandel på 22 prosent i Good Game. 

Harald Strømme, som både er styreleder og største aksjonær i Good Game, vil ha en eierandel på snaue 40 prosent etter emisjonen.

- Polaris Media er den perfekte partneren og investoren for Good Game, og tilbyr mer enn bare penger. De har både mediekompetanse vi trenger, kunnskap og interesse for e-sport, og et nettverk av lokale og regionale aviser som allerede dekker Telialigaen og våre turneringer. Vi har bygget Europas største nasjonale liga gjennom å satse på bredde og sterk lokal forankring. Dette er en linje vi kan styrke med Polaris Media på laget, og skape en enda bedre plattform for grasrota i norske e-sport, sier Strømme i meldingen.

Podkast-samtale ga effekt
- Var dere i samtaler med flere før dere endte hos Polaris?

- Nei, de kontaktet meg etter at jeg deltok i en podkast der jeg fortalte litt om våre planer. Vi kom raskt i en så god dialog at vi droppet å snakke med andre, sier Strømme til Kampanje.

- Det var vel anvendt tid i podkast-studioet?

- Ja, takk til Eivind Nilsen og PWC som laget podkast, humrer Strømme.

Det var PWC-podkasten med tittelen «E-sport - Norges nye pengemaskin» som fanget Håvard Olstadinteresse.

- I konsernet har vi en trendanalyse i hvert fall annet hvert år der gaming og e-sport ble pekt på som et område av interesse. Jeg jobbet tidligere i PWC og følger med på podkasten de gir ut. Der var det plutselig en podkast om gaming der Harald Strømme snakket om kapitalbehovet de har. Jeg tok kontakt og innledet dialogen og forhandlingen som ledet opp til dette, bekrefter han overfor Kampanje.

- Mer enn bare penger
Olstad går nå inn i styret i Good Game, som også består av Kahoot-gründer Johan Brand, tidligere Tinius-topp Sindre Østgård og tidligere salgsdirektør i P4, Trond Killingstad, som alle også er med som investorer.

- Det som er fint med en investor som Polaris er at de kommer med mer enn bare penger. Dette er et medieselskap som kan mye om det vi skal gjøre. Vi driver Gamer.no, og de kan mye om brukerbetaling, det å bygge mediemerkevarer og sportsrettigheter, sier Harald Strømme.

Han viser til Sunnmørsposten som et eksempel på en Polaris-avis som allerede dekker Telialigaen tett.

- Det ligger flere muligheter for samarbeid om redaksjonell utvikling, stoffutveksling og annonsemuligheter, sier Strømme.

- Er det aktuelt for Polaris å kjøpe seg ytterligere opp i Good Game?

- Det er ikke avtalt nå. Grunnen til at vi holdt det på dette nivået er fordi det er dette vi trenger for å skyte fart. Vi ansetter flere folk og ruster opp utviklingsteamet vårt. I motsetning til de fleste i sportsbransjen så er vi tilnærmet break-even, vi tapte 300.000 kroner i fjor og planlegger for et overskudd i år. Dette er ikke penger som skal dekke noe løpende underskudd, det skal inn og styrke veksten.

Det jobber seks stykker i Good Game i dag og selskapet sikter mot ti ansatte i løpet av kort tid.