Krimglade nordmenn hadde godt med valgmuligheter i påskeferien. Både TV 2 og NRK sendte flere spenningserier, og sistnevntes britiske krimserie «Nedgravde hemmeligheter» ble mest populær hos TV-seerne.

Fjerde sesong av «Nedgravde hemmeligheter» besto av tre episoder og ble beskrevet som «påskens absolutte høydepunkt» av Dagsavisen. Den vurderingen delte de med TV-seerne. 474.000 nordmenn fulgte serien lineært, samtidig som 330.000 fikk med seg krimmen i NRK TV. Med totalt 804.000 seere ble «Nedgravde hemmeligheter» den mest sette påskekrimmen i år.

Mer britisk krim
NRK sendte også «Mordene i Pembrokeshire» og sesong to av «The Bay» i påsken. Førstnevnte ble sett av 443.000 lineært og 222.000 i NRK TV. «The Bay» gjorde det hakket dårligere lineært med 406.000 seere, men slo «Mordene i Pembrokeshire» i NRKs strømmeunivers hvor serien trakk 304.000 seere.

Les også: NRK er TV-vinneren i mars - TV 2 taper på mindre nyhetsinteresse

TV 2 satset på nordisk
TV 2 sendte to krimserier i påsken, sesong to av danske «Sommerdahl-mordene» og britiske «Bloodlands». 

«Sommerdahl-mordene» fikk terningkast én av både Dagbladet og VG, sistnevnte beskrev serien som en «ufrivillig parodi på Danmark, aldrende menn og krim». Seriens tre episoder ble fulgt av 155.000 i snitt på TV 2.

Anmelderne likte britiske «Bloodlands» bedre. Dagbladet ga terningkast fire og skrev at serien hadde «påskens mest sjokkerende twist».

Serien hadde 128.000 seere i snitt på TV 2.