NHST-konsernet skriver i en pressemelding at de «samler dagens to mediedivisjoner under en felles ledelse» og at de samtidig slår sammen de kommersielle avdelingene og støttefunksjonene. I meldingen heter det at ledelsen i medieselskapet, som eier publikasjoner som Dagens Næringsliv, Intrafish og Tradewinds, siden desember i fjor har «jobbet med et strategi- og organisasjonsprosjekt». Målet er å tilrettelegge for vekst, videreutvikle kompetente fagmiljøer og samtidig styrke konsernets kjente merkevarer, som Dagens Næringsliv. 

- Dette vil gjøre NHST til et mer spennende selskap å jobbe i, med nye karrieremuligheter både i Norge og utlandet. Hovedbasen er fortsatt i Oslo, med tunge redaksjonelle og kommersielle baser i London, Singapore, Stamford og Bergen. Ambisjonen er å være størst og best på næringslivsnyheter i Norge, og verdensledende innen de tre segmentene shipping, sjømat og energi. Vi skal utvikle et slagkraftig mediekonsern i vekstposisjon, sier konsernsjef i NHST Media Group, Trond Sundnes, i en melding.  

Han tok over som ny sjef i NHST tidligere i år etter at Hege Yli Melhus Ask valgte å gi seg som toppsjef i gamle Sjørfarten-konsernet.

Les også: Trond Sundnes (46) er ny konsernsjef i NHST Media Group

- Hvem kommer til å sitte  i den nye ledelsen og hvor mange lederstillinger vil bli borte som en følge av denne sammenslåingen? 

- Prosjektet som er kommunisert i dag dreier seg om vekst og nye karrieremuligheter. Jeg vil komme tilbake med informasjon om de nye lederrollene i konsernet og utlysningen av disse, sier Sundnes til Kampanje. 

- Forventer ytterligere oppside
Medievirksomheten i NHST drives i dag i de to forretningsområdene Norske publikasjoner og Globale publikasjoner. Flere av medieselskapene i konsernet har hatt god utvikling, og det er lagt ned et betydelig arbeid for å snu de siste års utvikling med fallende omsetning.  

- Den siste tiden har vi jobbet tettere enn før innen mange fagområder, blant annet med felles systemer og prosesser både i brukermarkedet og på annonsesiden. Vi forventer en ytterligere oppside når vi nå skaper større fagmiljøer som kan jobbe på tvers av publikasjoner og landegrenser, sier Sundnes. 

Les også: DN med reklamevekst for første gang på over to år - men pengene fortsetter å renne ut av NHST-konsernet

I løpet av de siste årene har alle publikasjoner i NHST tatt i bruk samme publiserings- og annonseplattform, like analyseverktøy og samordnet utviklingsressursene.   

- I NHSTs mediedivisjon skal vi vokse gjennom å videreutvikle produkter og tjenester, og videreutvikle eksisterende forretningsområder – som igjen vil gi oss økte ressurser til å investere i journalistikk og ny teknologi, sier Sundnes.