I Sverige har to kvinnelige «Paradise Hotel»-deltagere anklaget en av de mannlige deltagerne for overgrep. Ifølge svenske Dagens Media ønsket hverken Nordic Entertainment Group (Nent) eller produksjonsselskapet Mastiff først å kommentere overfor avisa hvorfor de ikke hadde anmeldt saken. 

Nå har imidlertid Nent endret sin beslutning, skriver avisa. I en pressemelding som gikk ut i dag skriver selskapet at hendelsene skal politianmeldes.

- Politianmeldelsen utføres i samråd med de kvinnelige deltagerne for å utredes i henhold til den rettsprosessen som finnes i Sverige. Parallelt med politianmeldelsen gjøres en intern utredning for å komme til bunns med hvorvidt rutinene brast i håndtering og overvåkning under innspillingen. Deltagerne i Paradise Hotel skal kunne kjenne seg trygge rundt sin medvirkning, står det i pressemeldingen. 

Ifølge Dagens Nyheter måtte den mannlige deltageren forlate programmet kort tid etter at han hadde kommet inn i på Paradise Hotel. 

Nent skal også ha stoppet resten av sesongen, og ifølge avisa er den fjernet fra både Viaplay og Viafree. 

Hvorvidt resterende avsnitt av sesongen kommer til å publiseres eller ikke, er ikke avgjort enda. 

- Jeg har i dag fattet en beslutning om å pause Paradise Hotel etter å ha fått ny informasjon som jeg ser på som ytterst alvorlig og ønsker å komme til bunnen i, sier Anders Jensen, VD og konsernsjef for Nent i pressemeldingen.