Nordic Entertainment Group (Nent Group) har lenge jobbet med å selge flere av sine TV-produksjonsselskaper, reklameprodusenter  og eventbyråer som norske Monster Entertainment, Strix, Splay og Playroom for kun beholde de selskapene som produserer dramaserier og filmer, samt distribusjonsselskapene sine.

Les også: Nent Group selger norske TV-produksjonsselskaper

Tirsdag kveld startet ryddesalget nå Nent Group selger Splay One, et selskap som driver med «branded entertainment».  Splay har i Norge vært ledet av norske Maren Aas Nakken og hadde rundt 35 millioner kroner i omsetning i 2019. Splay jobber blant annet med å knytte merkevarer sammen med influencere og YouTube-stjerner. Splay har sitt hovedkontor i Stockholm og har rundt 120 ansatte i hele Norden.

Noen av selskapet norske profiler er Agnetesh, Randulle og Dennis Vareide. 

- Vi er glade for å ha funnet et nytt hjem til Splay One som vil gjøre det mulig for selskapet å øke veksttakten og sin strategiske utvikling. Avtalen er også et første steg i vårt arbeid med å transformere vår Studio-portefølje slik at vi kan jobbe med manusbasert innhold og integrere denne i Viaplay, sier Nent Groups toppsjef Anders Jensen.

De som kjøper Splay One er den svenske reklameprodusenten Caybon. Selskapet har over 500 ansatte fordelt på 14 kontorer i Europa og Nord-Amerika.  

Leder Splay One i Norge:

Maren Aas Nakken er den norske Splay One-sjefen.