TV 2s nye dokumentarserie «Märtha» hadde premiere onsdag kveld. Premiereepisoden ble sendt på TV 2 halv ti, samtidig som episoden var tilgjengelig i TV 2 Sumo.  

395.000 seere fikk med seg premieren på TV 2, noe som gir en andel på 41,5 prosent i aldersgruppen 20 til 49 år og 39,7 prosent i aldersgruppen 10-79 år.

Total Screen Rating som inkluderer seingen på TV 2 Sumo gir åpningsepisoden 456.000 seere totalt.

Fornøyd TV 2
- Dette er fantastisk gode seertall, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en pressemelding.

Programredaktøren sier seerne kommer tett på i dokumentarserien.

- Jeg tør å påstå at vi aldri har sett en så åpen og ærlig prinsesse før. Det er rett og slett blitt en nydelig serie og en vakker fortelling. Vi er takknemlig for at vi får lov til å fortelle denne historien og er utrolig stolt over å få vise denne serien på TV 2. Tusen takk til Martha og familien og takk til produksjonsselskapet Mothership og interne krefter i TV 2, sier Haldorsen.

Les også: Harald Rønneberg klar for comeback på TV 2 - lover «idiotfrie» kjendismøter

Tre ganger terningkast tre
VGs
anmelder trillet en treer på terningen for den nye dokumentarserien. «Den virker å være kjedeligere enn den hadde trengt å være» er dommen til VGs anmelder.

Også Aftenposten landet på terningkast tre. «Märtha ligner forbløffende mye på andre serier om norske kjendiser», skrev Aftenposten anmelder.

Dagbladet beskriver serien som «en streit realityserie om en kjendisfamilie, verken mer eller mindre». Også Dagbladet gir terningkast tre.

Kampanje har vært i kontakt med programredaktør Kathrine Haldorsen som ikke ønsker å kommentere TV-anmeldelsene.