Etter å ha blitt gode venner under fjorårets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» får Jon Almaas og Erik Follestadsitt eget TV-program. Sammen skal de være byggeledere når et småbruk like utenfor Elverum skal totalrenoveres. Programmet «Folle og Almaas bygger hus» kommer på Discovery+ og TVNorge denne høsten.

- Å renovere et småbruk helt fra bunnen av kan kanskje virke som en uoverkommelig jobb for oss to, men min erfaring er at når noe ser ut som en veldig stor jobb, så er det egentlig ikke så ille når du brekker det ned til enkeltoppgaver og bare får ting gjort, sier Almaas og legger til:

- Jeg er absolutt ikke sikker på at vi får til dette, men det blir sikkert lærerikt.

- Skal komme i mål til slutt
Trebarnsfamilien Bjørnstad har investert i den store boligdrømmen. Problemet er at stedet råtner og er totalt ubeboelig, skriver Discovery i en pressemelding. Gjennom ti uker skal Almaas og Follestad bruke all sin tid på å få småbruket i stand igjen.

Almaas, som har sans for praktisk kunnskap, pirk og nøyaktighet, er overbevist om at det meste lar seg gjøre, mens tidligere tømrer Follestad er hakket mer skeptisk til arbeidsmengden som ligger foran dem.

- Jeg har vært med på å bygge et hus fra start til slutt før, så jeg vet hvor mye det krever. Jeg ser for meg at Jon kan bruke en hel dag på et beslag på et vindu, mens han går rundt og prater med seg selv, sier Follestad.

Han er ikke i tvil om at de kommer til å møte på en del utfordringer.

- Men heldigvis får vi hjelp av dyktige fagfolk, så jeg har tro på at vi skal komme i mål til slutt, fortsetter han.

Almaas mener Follestad har lett for å bli passiv og å «gå rundt med henda i lomma».

- Men jeg ser at han glimter til når han får tommestokken i hånda. Da begynner han å peke, dirigere og slå på ting, så dette blir bra, sier han.

- Går all in
Programdirektør i Discovery Norge, Magnus Vatn, gleder seg stort til å se de to gutta i aksjon.

- Det kan ikke bli annet enn svært underholdende når den lett hissige Follestad og den svært nøye Almaas skal arbeide om dette voldsomme renoveringsprosjektet, mener han.

- De skal ha for at de går all in, og faktisk mer eller mindre bosetter seg i en campingvogn på tunet på småbruket i de ti ukene de holder på. Dette kommer de ikke til å gjøre halvveis, hverken håndverksmessig eller på underholdningsnivå, det er jeg helt sikker på, sier Vatn.