Tirsdag 20. april hadde «Eit feitt liv» – en fem episoders dokumentarunderholdningserie med NRK-profil Ronny Brede Aase i hovedrollen – premiere på NRK1 og i NRK nett-TV. 

Ifølge tall fra NRK analyse er første episode allerede sett av 802.000 seere, mens andre episode er sett av 737.000 seere.

Se fullstendige seertall nederst i saken. 

- Det er helt rått. Og veldig stas at så mange har sett serien så langt. Aller viktigst, syns jeg, er at vi får tilbakemeldinger om at vi har laga ein serie som betyr noe for folk. Innboksen min er så proppa full av folk som syns det er på tide at en som faktisk er tjukk, får lage tv om fedme. Og det varmer helt enormt, sier Aase til Kampanje. 

- Redaksjonen har jobba ræva av seg for å lage et program som tar fedme på alvor, og at så mange ser på er veldig, veldig kjekt, legger programlederen til. 

NRK: - Utrolig fornøyde
Programsjef Kristian Karlsen i NRK sier til Kampanje at NRK er utrolig fornøyde med seertallene på «Eit feitt liv». 

- Det er tydelig at publikum setter pris på Ronnys tilnærming til et så vanskelig tema som overvekt kan være. Tilbakemeldingene vi får fra publikum går på at de setter pris på at denne serien handler om helse og trivsel fremfor slanking og utseende. Det er litt som Ronny selv sier det: er det ikke på tide at en tykk fyr får lage et program om helse?

Serien har allerede fått bred omtale i norske medier, og Dagbladets anmelder skriver at serien «ikke er den mest dyptpløyende slankeserien der ute, men definitivt den koseligste». 

- Det beste med «Eit feitt liv» er at det er den desidert mest livsbejaende og koseligste slankeserien jeg har sett på norsk tv. Kanskje fordi det viktigste spørsmålet ikke er «hvordan bli slank?» men «trenger vi egentlig å slanke oss?», skriver anmelderen også. 

Mens Dagbladet gir «Eit feitt liv» terningkast fire, landet VG på en femmer. 

Les også: «Oppløftende» nakendating på Discovery: - Kun slått av Ex on the Beach

Seertall for «Eit feitt liv»: 

Program Episode Linær-TV Nett-TV Totale seertall
Eit feitt liv Eit feitt liv: Eit feitt liv?  482.000 320.000 802.000
Eit feitt liv Eit feitt liv: Reality check 390.000 348.000 737.000
Eit feitt liv Eit feitt liv: Stadig større 116.000 116.000
  Snitt totale seertall ep. 1-2   334.000 770.000
  Snitt nett-TV   261.000